Datum: 26/08/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Brussels kaapt drie punten van Lierse
Ronny anthonis
| 0 reacties
Brussels kaapt drie punten van Lierse
Foto: © SC

Lierse kon vanavond de drie punten niet thuis houden tegen Brussels. Integendeel, de bezoekers konden éénmaal scoren, wat genoeg bleek voor de zege. Lierse ging ervoor en creëerde ook kansen tegen een defensief Brussels. Op een hoekschop deed Kalulika Lierse de das om. De Brusselaars blijven mee in de voorhoede van het klassement, Lierse wordt nu laatste.

Lierse begon het best en kreeg ook de eerste kans van de partij, Cordier was echter bij de pinken op een kopbal van Muslin. Brussels probeerde er via de counter uit te komen maar kon amper of niet dreigen. Lierse beet zich stuk op de taaie Brussels-verdediging. Pas op het half uur kon Lierse weer een neus aan het venster steken. Een mooie actie van Jarju liep over Mrdja tot bij Buyens maar hij werd echter net op tijd nog het scoren belet. Op het einde van de eerste helft was er nog een grote kans. Buyens dit keer met een voorzet naar Mrdja maar zijn kopbal werd met een reflex van Cordier van de lijn gehaald. Zo kon Lierse het grote overwicht niet in doelpunten omzetten.

De tweede helft startte met een explosief Lierse. Vooral Jatta, die andere Gambiaan, speelde zich in het vierde kwartier in de kijker. Eerst kon hij ei zo na een voorzet van Mrdja in doel duwen, even later gaf hij zelf de voorzet maar Cordier was net sneller op de bal dan Peeters. Als het niet combinerend lukt dan maar vanop afstand dacht de jonge Buyens, zijn schot ging niet eens zo ver naast. En dan sloeg het noodlot toe. Protest van Lierse voor een fout maar de scheids liet doorspelen, en zo belandde de bal aan de overkant in hoekschop. Kalulika, overgekomen van KVSK United, klom boven iedereen uit en verraste Lierse door overhoeks binnen te koppen. Het laatste wapenfeit van Lierse was een goed getrapte vrije trap van Jarju maar ook hier lag Cordier in de weg.

Brussels won tegen de gang van het spel in. Een bij momenten frivool spelend Lierse kende pech in de afwerking, mede door een goed keepende Cordier. Brussels kruipt mooi mee voorin terwijl Lierse met één op twaalf in de onderste regionen teruggevonden kan worden. [AN]

Vooraf