staStandard
zwaZulte Waregem
Milan Jovanovic (pen) 85'
1-1
Datum: 26/08/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard en Zulte Waregem kunnen start redden
Kristof Blomme
| 0 reacties
Standard en Zulte Waregem kunnen start redden
Foto: © SC

Zaterdag om 18 uur staan Standard en Zulte Waregem tegenover elkaar. Beide ploegen tellen na drie speeldagen respectievelijk één punt en drie punten. Puntenwinst is dus een noodzaak voor beiden willen ze hun start niet helemaal missen. Racing Genk staat voor een moeilijke uitwedstrijd bij Cercle Brugge. 

Standard moet tegen Zulte Waregem de Europese kater proberen doorspoelen. Bij de Rouches blijven Conceiçao, De Camargo en Oussalah onbeschikbaar. Onyewu, die tegen Steaua een enkelblessure opliep, is twijfelachtig. Mogelijk begint Dupré tegen z'n ex-club in de basis ten nadele van Deflandre. Voorin moeten Jovanovic en Sa Pinto voor gevaar zorgen. Bij de bezoekers is Nathan D'Haemers vier weken uitgeschakeld. Ook Roussel en D'Haene zullen niet op de groene mat verschijnen. Merlier houdt De Vlieger op de bank. Datti moet voor goals zorgen. 

Racing Genk gaat op bezoek bij Cercle Brugge. Bij groen-zwart zijn Artz, Vandendriessche en Milosevic nog niet fit. Boi, die een knieoperatie onderging, behoort wel weer tot de kern, net als Pivaljevic. Genk kan niet rekenen op Ogunjimi en Soley. Da Silva en Stojanovic behoren niet tot de kern. Genk speelt met zowat het sterkst mogelijke elftal. Bosnjak en Vandenbergh moeten voor de doelpunten zorgen. 

Lierse ontvangt Brussels op het Lisp. De thuisploeg mist een hele rist spelers wegens blessure: Ernandes, Eberle, Mampuya, Vandenbroeck, Van Horenbeke en Verheyen. Verder zit Andic een schorsingsdag uit, nadat hij op de eerste drie speeldagen een geel karton pakte. De Brusselaars, die vorige week de eerste punten verloren, treden aan zonder Selemani, Bruno, Zanzan en Lefevre. Matumona behoort nog niet tot de kern, Durieux wel. 

Moeskroen trekt naar Beveren, dat nog geen enkel punt pakte. De thuisploeg moet enkel Arunina missen. Beveren kon dit seizoen nog geen enkele goal maken. Mogelijk start enkel Bozic voorin. Dissa, die twee keer scoorde met de reserven, begint op de bank. De Henegouwers missen enkel de ongelukkige Demba Ba. Tohoua zal zijn plaats in de basis innemen. Voorin staat Custovic, die al vijf keer scoorde.

Sint-Truiden treedt in de arena tegen Germinal Beerschot. Bij de Limburgers zijn Mbonabucya en Kalisa uitgeschakeld. Delorge en Debroux komen terug uit schorsing. Vanczak blijft in de basis ten koste van Hayen. Bij de bezoekers zijn De Wree, De Wilde en Maes er niet bij. Wamfor start waarschijnlijk in de basis, ten koste van Cavens. Milenkovic behoort weer tot de kern. 

Bergen, tenslotte, ontvangt Westerlo. Bij de thuisploeg is iedereen beschikbaar. Ook Zoko en Guilmot raken dus speelklaar. De bezoekers kampen wel met wat problemen. Zo zijn Scasny, Vanarwegen, Neve, Scheelen en Wagemakers er niet bij. Sarki vervangt die laatste in de basis. Ogunsoto moet opnieuw voor de goals zorgen.

Meer nieuws