Datum: 09/09/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Anderlecht trekt naar Moeskroen
Anderlecht trekt naar Moeskroen
Foto: © SC

Leider Anderlecht trekt op speeldag vijf met het maximum van de punten naar Le Canonnier. Club Brugge, dat slechts 6/12 pakte, ontvangt op eigen veld Bergen. Standard trekt dan weer naar het Lisp en moet daar de slechte competitiestart proberen goedmaken. Ook Zulte-Waregem kende geen gelukkig competitiebegin. De West-Vlaamse derby tegen Cercle wordt dus best winnend afgesloten. Verder zijn er nog Westerlo – Sint-Truiden, Charleroi – Roeselare en Brussels - Germinal Beerschot.
 
Moeskroen begon goed aan het nieuwe seizoen met een 7/12. De Henegouwers moeten Demba Ba wel nog enkele maanden missen, nadat hij een beenbreuk opliep. Ook Hatchi kan niet aantreden. De rest van de spelerskern is fit. Volders maakt zijn debuut tussen de palen. Anderlecht kan andermaal niet rekenen op Nicolas Frutos. De Argentijnse spits liep op training een blessure op aan de kuit. Mogelijk mist hij ook de eerste confrontatie in de Champions League. Verder zijn ook Proto, Siani, Tioté en De Man out. Van Damme zit op de strafbank. Serhat Akin behoort voor het eerst sinds lange tijd weer tot de wedstrijdselectie. Ook Biglia en Pareja zijn fit genoeg.
 
Club Brugge ontvangt Bergen in het Jan Breydelstadion. De Bruggelingen moeten het doen zonder Valgaeren, Van Heerden en Vermeulen, die geblesseerd zijn. Diallo, Dreesen en Lenaerts vallen uit de kern. Blondel zit een schorsingsdag uit. Bosko Balaban, die deze week in opspraak kwam, behoort voorlopig wel tot de wedstrijdselectie. Mogelijk hoort hij wel bij de twee laatste afvallers. Bij Bergen is nieuwkomer Wamberto nog niet wedstrijdfit. Voor de rest kan trainer Riga op iedereen rekenen.
 
Standard trekt, met Michel Preud’Homme voor het eerst op de bank, naar Lier. De thuisploeg, dat voorlopig laatste staat, moet Ernandes, Eberle, Mampuya, Van Horenbeke, Vandenbrouck, Verheyen en Pittoors missen. Nieuweling Mamouni is nog niet speelgerechtigd. Bij Standard zijn De Camargo, Oussalah en Jovanovic er niet bij. Ook doelman Renard moet hoogst waarschijnlijk verstek geven. Zijn plaats onder de lat wordt dan ingenomen door De Vriendt. Conceiçao start mogelijk op de bank.
 
Zulte Waregem speelt een West-Vlaams derby tegen Cercle Brugge. Zulte speelt zeker zonder Roussel en D’Haemers. Ook Stijn Meert is uitgeschakeld, hij wordt waarschijnlijk vervangen door Vandendriessche. Voorin zijn zowel Vigil Gonzalez als Mrdja speelgerechtigd. Mogelijk begint die eerste al in de basis. De Bruggelingen konden in de vorige vier partijen amper één punt sprokkelen. Tot overmaat van ramp brak nieuwkomer Serebrennikov zijn kuitbeen, waardoor hij zo’n twee maanden out is. Ook Artz, Boi en Milosevic zijn nog geblesseerd. Nyoni Vuza raakt waarschijnlijk niet speelgerechtigd. Doelman Vandendriessche behoort wel weer tot de kern.
 
Westerlo kruist in het Kuipje de degens met Sint-Truiden. Bij de thuisploeg blijven Scasny, Vanarwegen, Neve, Scheelen en Modubi aan de kant. Wagemakers komt na een blessure terug in de ploeg, ten koste van Beloufa. Voorin moet het duo Utaka – Ogunsoto voor vuurwerk zorgen. STVV treedt aan zonder Mbonabucya en Kalisa. Mogelijk beginnen dezelfde elf als vorige week aan de partij.
 
Charleroi neemt het op tegen Roeselare. De Walen kunnen niet rekenen op Habibou, Dante en Van Aerschot. Luzi, die pas werd overgenomen van Moeskroen, begint meteen in de basis. Théréau, die na vier matchen alweer werd getransfereerd, wordt in de ploeg vervangen door Akpala. Bij de bezoekers zijn Sierens, Eloi en Smits geblesseerd. Nieuweling Kpaka begint op de bank. Lahousse neemt zijn plaats in de ploeg terug in.
 
Brussels, tenslotte, ontvangt Germinal Beerschot. Selemani, Bruno en Lefevre zullen niet aantreden. Normaal start Stojanovic op de bank. Matumona kan nog niet ingezet worden. Bij GBe zijn Okoro, Maes en De Wree er niet bij. De Wilde behoort voor het eerst tot de wedstrijdkern. Dat geldt ook voor nieuwkomers Dheedene en Abuda.

Meer nieuws