Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Daknam
Lokeren wint makkelijk van Beveren
Thomas Dubois

Lokeren won zondagavond de afsluitende wedstrijd van speeldag vijf. Het won met 2-0 van buur Beveren. De eindstand stond al na tien minuten op het bord. Lokeren was de hele wedstrijd de betere en won dan ook verdiend de wedstrijd.

Lokeren begon aan de Wase derby met een zes op twaalf. Doll was twijfelachtig maar startte toch. Bozic en Snoeckx startten bij Beveren op de bank. Beveren kende een dramatische start van de wedstrijd. Lokeren bonkte meteen op de deur en kon de netten in de eerste minuten al doen trillen. Een gedevieerde voorzet van Filipovic belandde bij Camara die niet twijfelde en de 1-0 op het bord zette. Het was de start van enkele dolle minuten waarbij Lokeren via Filipovic eerst een uitstekende kans kreeg op de 2-0 maar die werd gemist. Één minuut later was het dan toch raak. Vukomanovic kreeg de bal tot bij Maznov die genadeloos was voor doelman Copa, 2-0.

Beveren kon niet meteen een antwoord vinden op het Lokerse geweld. De ploeg van Ariel Jacobs eiste de bal op en liet Beveren achter de feiten aanlopen. Het was pas naar het halfuur toe dat Beveren toch ook enigszins de bal wat in de ploeg kon houden. Dat leidde niet tot kansen, enkel Gervinho kon kort voor rusten eens dreigen, maar zijn z’n schot belandde naast. Voordien kon het al 3-0 gestaan hebben, maar Lokeren miste.

Beveren begon beter aan de tweede helft, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat aanvankelijk niet. Een eerste poging van Gervinho ging rakelings over. Een tweede poging van Seka zorgde voor meer gevaar. Hij dwong Lokeren-doelman Milojevic tot een goede parade. Verder dan dat kwam Beveren niet, Lokeren herstelde naderhand opnieuw het evenwicht. Vukomanovic kon even dreigen, maar Copa redde. Even later kregen onder andere Tambwe en Overmeire een goede kans, maar de 3-0 kwam er niet.