Datum: 09/09/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem zakt verder weg
Dirk Pieters
| 0 reacties
Zulte Waregem zakt verder weg
Foto: © SC

Cercle Brugge deed een goede zaak in het klassement door met 1-2 te gaan winnen op het veld van Zulte Waregem. Door deze overwinning komt Cercle Brugge weg van de laatste plaats, die nu alleen voor Lierse is. Pivaljevic bracht de bezoekers op voorsprong, maar Sergeant zorgde niet veel later voor de gelijkmaker. In de slotfase werd Stijn De Smet matchwinnaar met zijn late treffer.
 
Zulte Waregem, met twee nieuwe spitsen op het veld, begon het beste aan de partij. Gonzalez-Vigil kreeg een enorme kans, maar kreeg de bal niet in doel. Even later was het aan de overkant wel raak. Darko Pivaljevic prikte de bal tussen drie verdedigers tegen de netten. Na het doelpunt viel de partij stil. Veel middenveldspel, maar geen gevaarlijke kansen voor beide ploegen.
 
Na de pauze kregen we een beter Zulte Waregem te zien. De mannen van coach Dury begonnen aanvallender te spelen en dat leverde meteen de gelijkmaker op. De ingevallen Tim Matthys stuurde Sergeant op wandel en die joeg de bal hard tegen de netten. Even later kreeg Dragan Mrdja de kans op 2-1, maar hij miste oog in oog met doelman Vandendriessche de reuzekans. Ook Cercle kreeg in de slotfase nog een enorme kans en die ging er wel in. Het was Stijn De Smet die Cercle als nog de drie punten schonk. [AN]

Vooraf