Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender pakt de scalp van Genk
Bart Hermans

Dender heeft zondagavond met 2-0 gewonnen van Racing Genk. Iribarren en De Pever bezorgden de thuisploeg een verdiende zege.

Bij Dender stonden in vergelijking met de bekerpartij tegen Westerlo Destorme (geelgeschorst) en Juanma niet in de basis. Ze werden vervangen door De Pever en Oumouri. Bij Genk verdwenen in vergelijking met de bekerpartij tegen Olympic Charleroi Bailly (buikgriep), Haroun, Vandooren, Toth (schorsing) en Ngongca uit de basis. Zij werden vervangen door Bolat, Vrancken, Bosnjak, Caillet en Silva Dos Santos.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Dahmane werd op rechts gelanceerd, zijn schot werd gepakt door doelman Lemmens. Aan de overzijde zagen we een mooie actie van Henri Munyaneza, hij kapte zich mooi vrij vanop links, maar zijn poging ging net naast. Op het kwartier kopte Matoukou een hoekschop naar doel, Lemmens tikte de bal weg vanonder de lat. Een paar minuten later kon Genk-spits Bosjnak alleen doorgaan, hij werd neergehaald door Neva, maar scheidsrechter Colemonts liet doorspelen. Nog geen minuut later zagen we weer een actie van de Kroaat, ditmaal omspeelde hij Lemmens, maar zijn poging spatte uiteen op de paal. Net voor het half uur kopte Barda een vrije trap van Vrancken naar doel, de bal werd door Neva voor de lijn weggewerkt. We zagen veel inzet van beide kanten, maar veel kansen konden we niet noteren. Vijf minuten voor de rust kon de Argentijn Iribarren de bal veroveren, hij ging door en knalde de bal mooi voorbij doelman Bolat.

De tweede helft was nog maar amper op gang gefloten of het stond al bijna 2-0. Sylla zette voor richting De Pever, de youngster zag zijn schot afwijken op Lolo en naast gaan. De thuisploeg begon goed aan het eerste kwartier van de tweede helft en zette de vice-kampioen vast op eigen helft. Iets voor het uur dreigden de Limburgse bezoekers via een scherpe vrije trap van Barda, zijn poging werd op de lijn weggewerkt door Derijck. Iets voorbij het uur zagen we Sylla voorzetten naar De Pever, maar wederom kreeg hij de bal niet in doel. Nog geen minuut later volgde poging drie, Sylla fungeerde weer als aangever en ditmaal scoorde De Pever wel. Het werd zo 2-0. Genk probeerde de bakens nog wel te verzetten, maar kon de defensie van Dender niet meer ontwrichten.

Het bleef zo 2-0, Dender doet een goede zaak in de strijd tegen degradatie. Genk laat een mooie kans liggen om aansluiting te krijgen met de top van de eerste klasse. [AN]