Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stayen
Germinal Beerschot goed op dreef
Dirk Pieters

Germinal Beerschot won met 0-3 op het veld van Sint-Truiden. De vijfde overwinning voor de Antwerpse club in de competitie. Door de overwinning blijft Germinal Beerschot stijgen in het klassement.

De Antwerpse club gaat door op zijn elan van de jongste weken. Toch was het Sint-Truiden dat in de beginfase het initiatief nam. Germinal Beerschot had het niet gemakkelijk tegen het gretige Sint-Truiden. Vooral Chimedza was een kwelduivel voor de Antwerpse verdediging. Het was dan ook zwoegen en zweten voor de bezoekers, maar het bleef aan de rust 0-0.

In de tweede helft brak Germinal Beerschot de ban. Wie anders dan Malki zorgde voor de doelpunten. De aanvaller kon aanleggen vanaf de backlijn en zijn bal ging via een Limburgs lichaamsdeel in doel; 0-1. Amper enkele minuten later stond de 0-2 bijna op het bord. Malki trof met een omhaal de paal. Toch was het slechts uitstel, want even later had hij meer succes met een deviatie; 0-2. In de slotfase zorgde Losada nog voor de 0-3.