Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelen wint met 4-3 van Roeselare
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zaterdagavond met 4-3 gewonnen van Roeselare. Voor de thuisploeg scoorden Nong (tweemaal), Van Goethem en Asare, voor de bezoekers waren dit Dissa, Kpaka en De Vleeschauwer.

In vergelijking met de bekerpartij tegen Cercle Brugge verdwenen Geudens (geschorst), Persoons (gekwetst) en Colinet uit de ploeg. Hun vervangers waren Mellemans (terug uit schorsing), Asare en Vleminckx.

Bij Roeselare geen Augustin en Akgül (geschorst) ten opzichte van de bekerpartij tegen Eupen. In hun plaats kwamen Kpaka en Vaesen.

De thuisploeg begon het beste aan de partij en kreeg al direct twee goede mogelijkheden. Eerst speelde Dunkovic aanvaller Nong vrij, maar die besloot in het zijnet. Een minuut later stak diezelfde Dunkovic de bal door naar Van Hoevelen, deze schoot vanop de rand van de zestien de bal nipt over. Aan de overkant noteerden we een afstandschot van Kpaka dat afweek op een Mechels been en zo naast doel ging. Even voorbij het kwartier was het raak voor de thuisploeg. Imschoot lanceerde de snelle Nong in de rug van de West-Vlaamse verdediging, de Kameroener pakte de bal mooi mee en knalde zijn vijfde van het seizoen voorbij doelman Biebauw. Even later was het al raak aan de overkant, het was Dissa die scoorde. Net voor het half uur zagen we een vrije trap van Imschoot die scherp voor doel kwam en waar Vleminckx net niet bij kon. Vijf minuten later kwamen de Mechelaars opnieuw op voorsprong. Van Goethem schoot vanop een achttien meter, de bal leek even af te wijken en verdween achter Biebauw in doel. Vijf minuten voor de rust mocht Daan Vaesen al gaan douchen. Hij pakte na een overtreding op Vleminckx zijn tweede gele kaart. Vlak voor rust stak Van Goethem de bal door naar Vleminckx, de Mechelse spits geraakte niet voorbij Biebauw, maar in de rebound schoot Nong de bal wel in doel. Het zag er aan de rust dan ook heel goed uit voor Malinwa met een 3-1 stand en met elf geelroden tegen tien zwartwitten.

Vlak na de rust was KVM meteen dicht bij een vierde doelpunt. Nong kon doorgaan op rechts en zette de bal voor doel. Vleminckx kon er net niet bij waardoor de bal voorlangs ging. Aan de overkant kopte Tanghe een voorzet van De Vleeschauwer over. De thuisploeg leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar op het uur zagen we een vrije trap van De Vleeschauwer die binnengekopt werd door Kpaka. Het werd 3-2 en zo kwam er terug spanning in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft zette Asare een mooie één twee op met Nong, de Ghanees had zo de weg vrij naar doel en scoorde de 4-2. Er was amper opnieuw afgetrapt toen een voorzet van De Vleeschauwer gesteund door de sterke wind achter Kempeneer binnenging. De spanning bleef er zo in Achter De Kazerne. We zagen veel inzet langs beide kanten, maar echt veel kansen noteerden we voor een tijdje niet meer. Vijf minuten voor tijd werd Vleminckx aangespeeld, hij kapte zich vrij en schoot. Zijn schot spatte uiteen op de paal.

Het bleef 4-3 en KV Mechelen haalt zo een heel belangrijke overwinning. [AN]