Datum: 15/12/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Daknam
Puntendeling op Daknam
Jelle Vereecke
| 0 reacties
Puntendeling op Daknam
Foto: © SC

Middenmoters Lokeren en Westerlo hebben gepresteerd naar hun niveau. Een weinig hoogstaande match eindige op een gelijkspel.

Het waren de bezoekers die meteen een grote kans kregen. Dieter Dekelver kopte na drie minuten een voorzet van Sarki via Boubacar Copa op de lat. Na tien minuten valt het openingsdoelpunt aan de overkant. Een voorzet van Hassan El Mouataz viel voor de voeten van Camara Mbaye, die de bal al botsend mooi over Yves De Winter werkt. Camara verving de geschorste Mario Carevic en scoorde dus al meteen.

De thuisploeg heeft de wedstrijd in handen en onder andere Mohamed Armoumen, vervanger van Marcel Mbayo, had enkele schietkansen. De situatie lijkt echter muurvast en de fans snakken duidelijk naar wat verwarming. Na 25 minuten had Patiyo Tambwe zijn supporters kunnen verwarmen, maar hij miste de grote kans : alleen voor De Winter lobte hij de bal in het zijnet. Net voor de rust was er ook een kopkans voor de Congolese spits, maar De Winter werkte die goed in corner. Bart Van den Eede zette aan de overkant zijn hoofd ook nog eens tegen de bal, maar de ruststand lag al vast.

Na de rust was er een beter Westerlo, maar grote kansen bleven uit, Sarki was de gevaarlijkste bij Westerlo. Na bijna een uur spelen had alweer Tambwe een serieuze kans, maar hij kreeg de bal maar niet voorbij De Winter. Vijf minuten later dé kans van de tweede helft : Mohamed Armoumen kreeg wat vrijheid en pegelde de bal voorbij De Winter, maar de paal hield de Kempenaars in de wedstrijd. Lokeren maakte zijn kansne niet af.

En dan is het logisch dat het doelpunt aan de overkant viel : Wim Mennes mocht een vrije trap geven. Hij krulde de bal mooi in de kruising, waar Boubacar Copa te kort kwam. Dit heel verwachte doelpunt leek ook meteen het einde van de wedstrijd, ookal waren er nog 20 minuten te spelen. Westerlo had er nog het meeste zin in, maar alweer Tambwe kreeg de mooiste kans. Een hoekschop werd door de Afrikaan voorlangs geknald. Zo leek deze wedstrijd alweer een maat voor niets voor de Waaslanders. Ook Westerlo blijft ter plaatse trappelen.

Vooraf