Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen wint eerste wedstrijd onder Cartier
Anthony Van der Planken

Bergen heeft eindelijk nog eens weten te winnen. De Draken klopten thuis een bijzonder mak Moeskroen met 2-0.

In een bijzonder magere eerste helft was het aanvankelijk Moeskroen dat het overwicht had, maar al gauw nam Bergen over. Op enkele kansjes na gebeurde er echter nauwelijks iets. De 0-0 bij de rust was dan ook de logica zelve.

Na de koffie was er heel wat meer te beleven. Bergen nam een uitstekende start, wat na 70 minuten leidde tot de verdiende 1-0 via Ilja Stolica. De aanvaller stond nog maar net op het veld, debutant-coach Albert Cartier pakte dus al in zijn eerste wedstrijd uit met een gouden wissel.

Niet veel later verdubbelde Wilfried Dalmat de score. De 2-0 betekende de definitieve doodsteek voor Moeskroen, dat niet bij machte was om te reageren.

Zo blijft Moeskroen na drie wedstrijden Enzo Scifo met slechts één puntje achter. Cartier daarentegen pakt al in zijn eerste partij als Bergen-coach de drie punten.