gntKAA Gent
rwdmRWDM
Datum: 02/02/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Jules Ottenstadion
Ruiz beslist matige wedstrijd
Nico Wieme
| 0 reacties
Ruiz beslist matige wedstrijd
Foto: © SC

AA Gent heeft de bekerblamage tegen KV Kortrijk uitgewist met een arsenaloverwinning tegen Brussels. De Brusselaars komen na deze nederlaag op de laatste plaats in het klassement te staan.

AA Gentvoorzitter Ivan De Witte had een krachtig signaal geëist na de zware 5-1 bekerafgang bij tweedeklasser Kortrijk. De reactie van zijn ploeg kwam er, maar een krachtig antwoord kan dit bezwaarlijk genoemd worden. Een topprestatie was het in geen geval van de Buffalo’s, maar daar kon de preses nog mee leven. De zege was wat telde voor hem.
 
De thuisploeg was allesbehalve denderend aan de wedstrijd begonnen. Geen pressie naar voren, geen beleving. Het waren de bezoekers uit Brussel die in de beginfase voor de beste patronen zorgden en zich het gevaarlijkst aanstelden. De Russische nieuwkomer Valery Sorokin toonde dat hij aardig wat potentieel in zich heeft en zorgde meteen voor dreiging in het Gentse strafschopgebied. Gent werd dan een handje geholpen door scheidsrechter Serge Gumienny. De Limburger stuurde rond het kwartier Crist Bruno van het veld omdat die de doorgebroken Adekanmi Olufade lichtjes hinderde. Een twijfelachtige beslissing, ook omdat de Togolees buitenspel liep op het moment dat de pas vertrok. Kalilou Fadiga trapte de vrijschop op de vuisten van bezoekend doelman Michael Cordier.
 
Door die rode kaart kantelde het spelbeeld. Gent werd dominanter en dat resulteerde iets voorbij het halfuur in een doelpunt. Bryan Ruiz lukte zijn negende van het seizoen na een splijtende pas van Fadiga. De score had gerust verder kunnen oplopen. Brussels kwam nu niet meer in het stuk voor, maar Gent had blijkbaar geen zin om de score op te drijven. Zowel Fadiga als Ruiz verschenen tot twee keer toe alleen voor Cordier, maar evenveel keer misten zij of vergaten zij een beter geplaatste medespeler te bedienen.
 
Goed twintig minuten voor tijd kreeg Milos Maric binnen de halve minuut twee gele kaarten aangesmeerd. Gumienny gaf hem een eerste karton voor een overtreding, maar toen de Serviër in zijn frustratie de bal wegtrapte, mocht hij zich meteen gaan douchen. Brussels begon weer in zijn kansen te geloven. De gelijkmaker kwam er echter niet meer. Franky Van der Elst begint zo met 0 op 6 bij de ploeg van voorzitter Vermeersch. Met Standard en Gent had hij ook niet de gemakkelijkste opdrachten. De zesde nederlaag op rij zorgt er wel voor dat de hoofdstedelingen nu alleen op de laatste plaats staan. Volgend weekend wacht hen met de derby tegen Anderlecht weer een zware partij.