Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Achter de Kazerne
KVM wint tumultueuze wedstrijd
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zaterdagavond in eigen huis met 1-0 gewonnen van Sporting Charleroi. Het doelpunt werd gescoord door Kristof Imschoot. Het werd een tumultueuze avond in Mechelen met maar liefst drie rode kaarten.

Bij de thuisploeg waren er twee wijzigingen ten opzichte van vorige week tegen Bergen. Biset (gekwetst) en Van Hoevelen (geelgeschorst) deden niet mee. In hun plaats kwamen Dunkovic en Geudens. Bij Charleroi kwam Diallo in de plaats van Sbai. Voor de rest vertrouwde coach Siquet op hetzelfde elftal dat vorige week gelijkspeelde tegen Westerlo.

De eerste kans van de wedstrijd was voor KVM. Dunkovic haalde van net iets buiten de zestien uit maar door een interventie van doelman Laquait ging de bal net naast. Aan de overkant zagen we een mooie actie van Charleroi. De bal kwam uiteindelijk bij de vrijstaande Smolders die net naast schoot. Rond het kwartier kon Vleminckx op rechts doorgaan. Zijn voorzet kon niet goed weggewerkt worden door de bezoekende verdediging waardoor Dunkovic kon aanleggen. Zijn schot werd gepakt door Laquait. Dunkovic was bedrijvig in het eerste half uur van de wedstrijd. Halverwege de eerste helft legde hij opnieuw aan van net iets buiten de zestien maar zijn schot ging net naast. Een paar minuten later probeerde ook Vleminckx het vanaf die afstand, zijn schot werd gepakt door de bezoekende doelman.
Het laatste kwartier van de eerste helft zorgde voor heel wat tumult. Akpala van Charleroi werd in een duel geraakt voor de dug-out van Malinwa. Scheidsrechter Bylois liet verder spelen maar gaf Mellemans nadien toch nog een gele kaart voor dat duel. Vierde scheidsrechter Govaerts moest naar aanleiding van die overtreding een brandje blussen tussen beide trainers. Er werd ook nog gevoetbald. Camus pakte uit met een mooi afstandschot maar Renard schudde een even mooie redding uit zijn mouwen. Vlak voor rust had Dunkovic de 1-0 aan voet. Hij kon vrij aanleggen van binnen de zestien maar ook deze poging ging net naast.

De tweede helft was amper afgefloten toen Nong kon aanleggen. Ook de poging van de Mechelse topschutter ging net naast. Op het uur kon Camus aanleggen maar zijn schot werd geblokt door Ivens waardoor Renard de bal simpel kon oprapen. Na een corner kopte Vleminckx naar doel maar de bal ging… net naast. Mechelen verdiende een voorsprong maar moest opletten voot de scherpe tegenstoten van Charleroi. Halverwege de tweede helft haalde Camus Nong neer. De Franse middenvelder van Charleroi kreeg zijn tweede gele kaart van de avond en moest het veld verlaten. Nog geen minuut later zette Vleminckx Kéré in de wind. De bezoekende kapitein haalde de aanvaller neer op de rand van de zestien. Hij kreeg prompt rood onder zijn neus waardoor Charleroi met negen verder moest. Trainer Siquet greep in en voerde een dubbele wissel door. Miceli en Pino Puello kwamen in de plaats van Christ en Akpala. KV Mechelen drukte Charleroi in het laatste kwartier tegen eigen doel. Echt kansen kwamen daar niet uit. Charleroi bleef wel loeren op de counter. Op één van die tegenstoten moest Mellemans ingrijpen waardoor ook hij zijn tweede gele kaart kreeg. Beide ploegen ging zo de laatste vijf minuten in met tien tegen negen. Invaller Charaï kwam op aangeven van Vleminckx nog dicht bij de 1-0, maar hij zag zijn poging in corner gewerkt. De verdiende treffer kwam er dan toch nog voor de thuisploeg. In eerste instantie werd het schot van Vleminckx nog gered door Laquait, maar in de rebound kon Imschoot wel scoren. (AN)