Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stayen
STVV met één been in tweede
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden staat sinds zaterdagavond met één been in tweede klasse. De Kanaries verloren met 0-1 van Roeselare en zien zo de achterstand op Bergen alweer groeien.

In de eerste helft was STVV het dichtst bij een doelpunt. Kris Buvens zag zijn inzet echter op de paal belanden. Sint-Truiden toonde veel goede intenties, maar echt veel kansen leverde dat niet op.

In de tweede helft trok Roeselare langzamerhand het laken naar zich toe. Thompson kon profiteren van een foutje van doelman Mignolet en zo de 0-1 binnen tikken. Een klap die Sint-Truiden niet meer te boven kwam. Het bleef dus 0-1, wat betekent dat STVV nu al acht punten achterstand heeft op Bergen. De degradatie lijkt dan ook zo goed als een feit.