Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen houdt Cercle op gelijkspel
Anthony Van der Planken

Cercle Brugge is er niet in geslaagd de drie punten mee te graaien uit Bergen. De vereniging ziet zo de traditionele top drie afstand nemen.

Cercle speelde een sterke eerste helft en nam dan ook verdiend de leiding. Het was Oleg Iachtchouk die al vroeg een voorzet van Stijn De Smet tegen de netten kopte. Cercle was baas en was enkele keren dicht bij de 0-2, maar slaagde er niet in om de wedstrijd nog voor de rust te beslissen. Vooral Gombani was er dicht bij, maar het gladde veld speelde hem parten.

Na de rust speelde Bergen een stuk beter. Dat leverde al gauw de gelijkmaker van Kevin Oris op, een doelpunt waarbij keeper Bram Verbist allesbehalve vrijuit ging. De 1-1 deed de wedstrijd helemaal kantelen. Bergen nam het heft in handen en kwam enkele keren dicht bij de 2-1. Verbist hield zijn ploeg nog recht door een poging van Gueye tegen de paal te duwen. Het bleef uiteindelijk bij 1-1, een al bij al logische en terechte uitslag.