Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem en KVM delen de punten
Kevin Vanbuggenhout

Zulte Waregem hoopte na de stuntzege tegen Club Brugge in eigen huis ook afstand te nemen van KV Mechelen. De Manenblussers hadden de punten dan weer hard nodig in de strijd tegen de degradatie.

Malinwa opende de partij niet onaardig en kreeg ook nog steun uit onverwachte hoek. Steve Colpaert werkte de bal paniekerig bijna in eigen doel. Na een goed openingskwartier van KV kwam Zulte Waregem toch beter in de wedstrijd. Na doorkoppen van Nfor kon Coppin binnentikken. Scheidsrechter Dierick had terecht een duwfout van Nfor gezien en keurde het doelpunt af. Voor het overige hadden beiden ploegen moeite om voor concreet doelgevaar te zorgen. KV Mechelen had toch de beste mogelijkheden en ging op het einde van de eerste helft terug meer aandringen. De bedrijvige Mununga begon aan één van zijn knappe acties. Hij snelde zijn tegenstander voorbij en legde de bal goed terug, Persoons knalde het leer tegen de rug van ploegmaat Vleminckx aan. De laatste kans voor de rust was ook voor Mununga, maar de flankspeler mistte van dichtbij.

Na de koffie nam KV Mechelen de wedstrijd resoluut in handen met drie doelpogingen binnen de eerste minuut. Kort hierna zag Mununga zijn kopbal net over gaan. Zulte Waregem had grote moeite om de spitsen in het spel te betrekken. Even voorbij het uur klom KV verdiend op voorsprong. Een vrije trap viel goed voor Romeo Van Dessel en de jonge verdediger trapte de 0-1 binnen. Van Dessel maakte in zijn eerste twee wedstrijden al een goede indruk en in zijn derde wedstrijd maakte hij al zijn eerste doelpunt in derde klasse. Maar vijf minuten later kwam Van Dessel de keerzijde van de medaille tegen. Coppin ging neer na een licht contact met Van Dessel en de scheidsrechter floot strafschop. Mbaye Leye, die zijn laatste wedstrijd voor Zulte Waregem speelde en waarschijnlijk naar AA Gent trekt, zette de licht toegekende strafschop om en zorgde voor een 1-1 gelijkstand. Na dit doelpunt viel de wedstrijd stil. Op een moeilijk bespeelbaar veld was het ook niet evident om goed voetbal te brengen. In de slotfase gingen beide ploegen hun kans, maar het bleef 1-1.

KV Mechelen was duidelijk de betere ploeg aan de Gaverbeek. Van Dessel leek ook even voor een Mechelse zege te zorgen, maar Leye hield met een strafschopdoelpunt een punt in Waregem. Van Dessel was overigens ook verantwoordelijk voor die tegentreffer, al was de penalty wel makkelijk gefloten. KV Mechelen schiet met deze puntendeling weinig op, de Mechelaars blijven 14de. Zulte Waregem kampeert ondanks een mindere prestatie nog steeds stevig in de middenmoot.