Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - KV Mechelen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Zulte Waregem en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Zulte Waregem hoopt even goed te doen als vorig weekend. Toen klopte de West-Vlaamse ploeg Club Brugge. KV Mechelen wil dan weer winnen in de strijd om het behoud. Deze wedstrijd is misschien ook de laatste van Mbaye Leye.
Zulte Waregem: Bossut Sammy, Colpaert Steve, Minne Stijn, Buysse Bart, Taravel Jérémy, Van Nieuwenhuyze Ludwin, Roelandts Kevin, Berrier Franck, Nfor Webnje Ernest, Coppin Janis, Leye Mbaye.
KV Mechelen: Biebauw Wouter, Grondin David, Van Hoevelen Kenny, Chen Xavier, Asare Akwasi-Nana, Persoons Koen, Gorius Julien, Biset Maxime, Mununga Joachim, Van Dessel Romeo, Vleminckx Bjorn.
1
De wedstrijd is begonnen.
6
Bijna een kans voor de bezoekers. Bjorn Vleminckx wordt afgevlagd voor buitenspel. In tegenstelling tot vorige week was deze beslissing wel terecht.
10
Er is nog niets noemenswaardigs gebeurd. KV Mechelen dreigt wel iets meer dan de thuisploeg.
10
Nu wordt Leye nipt afgevlagd.
11
Vrijschop voor KV Mechelen. Gorius trapt over.
12
Gevaarlijk standje voor het doel van de thuisploeg. Van Nieuwenhuyze werkt de bal in extremis weg.
15
Net als op vele andere plaatsen, ligt ook het veld in Zulte Waregem er niet schitterend bij. Leye moet bijvoorbeeld zijn schoenen wisselen.
16
Bossut plukt een voorzet. Dat was nodig ook, want Vleminckx stond klaar om de 0-1 in doel te koppen.
20
De thuisploeg probeert de wedstrijd over te nemen. Coppin scoort ook, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af omdat er een fout aan voorafging.
22
Bijna wordt Leye in stelling gebracht door Berrier. Van Hoevelen kan nog redding brengen.
25
Nog eens KV Mechelen, Vleminckx kopt over.
30
Goede mogelijkheid voor de bezoekers. Een schot van Mununga gaat via Buysse bijna in doel.
33
Goede vrijschop van Berrier op het hoofd van Coppin. Biebauw brengt redding.
37
Bijna een goal voor de bezoekers, maar Persoons vindt ploegmakker Vleminckx op zijn weg.
39
 Gele kaart voor Bart Buysse
Het eerste geel van de wedstrijd is een feit. Er ging een fout op Mununga aan vooraf.
44
Bijna ging KV Mechelen nog met een voorsprong de rust in. Mununga knalt op Bossut en ook in de herneming kan de spits niet scoren.

Scheidsrechter
Rust
De evenwichtige eerste helft zit erop. De bezoekers kregen de beste mogelijkheden.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We noteerden geen vervangingen tijdens de rust.
46
De tweede helft is op gang gefloten.
48
KV Mechelen is heel gretig uit de kleedkamer gekomen. Eerst redt Bossut op een schot van Persoons. Daarna moet de doelman een kopbal van Vleminckx redden. Nog een minuut later kopt ook Mununga op doel, maar dat is iets minder gevaarlijk.
55
 Gele kaart voor Ernest Nfor

59
 Gele kaart voor Steve Colpaert

60
Na een goed begin van de bezoekers drukt de thuisploeg nu een beetje. Verder dan een afgeweken schot van Roelandts komt Zulte Waregem niet.
61

Goal
Doelpunt van Romeo Van Dessel (Björn Vleminckx)
De jonge Van Dessel brengt de bezoekers op voorsprong. Vleminckx legt perfect af voor Van Dessel en die bedankt voor zijn eerste basisplaats met een goal.
65

Goal
Doelpunt van Mbaye Leye (Onbekend Onbekend)
De Senegalees zet een strafschop om. De Mechelse doelpuntenmaker Van Dessel maakte een fout op Coppin.
70
Vervangen Julien Gorius
Ingevallen Antun Dunkovic

70
Invaller Dunkovic schiet een vrijschop over.
74
Vervangen David Grondin
Ingevallen Kristof Imschoot

75
Het slotkwartier is ingegaan. Kan een ploeg de drie punten nog in de wacht slepen?
79
 Gele kaart voor Kenny Van Hoevelen

82
 Gele kaart voor Stijn Minne
De vierde gele kaart voor Zulte Waregem.
85
Nog vijf minuten te spelen en Zulte Waregem voert een slotoffensief, de bezoekers loeren op de counter.