gntKAA Gent
moeMoeskroen
Datum: 07/02/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent maakt het zich moeilijk maar klaart de klus
Jeroen Pyl
| 0 reacties
Gent maakt het zich moeilijk maar klaart de klus
Foto: © SC

In de topper der subtoppers heeft AA Gent verdiend de volle buit gepakt tegen Moeskroen. Door de overwinning springen de Buffalo’s nu over Westerlo en Lokeren naar de vijfde stek in de Jupiler Pro League.

Scheidsrechter Raf Bylois werd met argusogen gevolgd, maar speelde in het duel geen opvallende rol. In een aangename eerste helft regende het doelpogingen van de thuisploeg. Moeskroen-doelman Volders moest echter amper in actie komen omdat het vizier van de Gent-spelers bijzonder slecht stond afgesteld. Tegen het einde van de eerste periode kampeerde de thuisploeg aan de rechthoek van de bezoekers. Dat leverde kort voor rust de oververdiende openingstreffer van Ljubijankic op. Volders zat er dicht bij maar moest de bal toch door zijn benen laten binnen gaan.
 
Na de koffie was er heel wat minder spektakel te bespeuren. Gent had moeite om het tempo op te drijven en ondervond duidelijk nog last van het beklijvende bekerduel van woensdag op RC Genk. Moeskroen liet zich niet verleiden tot de aanval en liet de Buffalo’s komen om zo op de counter, zonder al te veel succes, toe te slaan. Na een schitterende vrije trap op het doelhout van Ruiz, was het diens landgenoot Azofeifa die kort voor tijd het Jules Otten –stadion van de drie punten verzekerde.
 
Opdracht volbracht dus voor de Gentenaren die zich door de overwinning naast Cercle Brugge plaatsen. Dankzij de zege van Zulte-Waregem op Genk vinden de Buffalo’s weer aansluiting met de Limburgers. Moeskroen zakt door de nederlaag naar de tiende stek in de rangschikking.
Herbeleef KAA Gent - Moeskroen