wesWesterlo
lokSporting Lokeren
Lukáš Zelenka (pen) 49'
1-0
Datum: 08/02/2009 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Het Kuipje
Drie strafschoppen voor de prijs van één
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Drie strafschoppen voor de prijs van één
Foto: © SC

Westerlo heeft na twee nederlagen op rij weer kunnen aanknopen met de zege. Scheidsrechter Alexandre Boucaut speelde een opvallende rol in de driepunter tegen Lokeren.

De debuterende scheidsrechter gaf enkele lichte gele kaarten en onthield Westerlo voor de rust al van een strafschop na duidelijk handspel van Frederic Dupré. Net na de koffie ging de bal wel op de stip na een fout van Nebosja Pavlovic op Wouter Scheelen.
 
Strenge strafschopregels
 
Lukas Zelenka bracht Westerlo van op elf meter voorsprong, maar had daar wel drie pogingen voor nodig. Boucaut respecteerde de strenge strafschopregels en liet de strafschop tot tweemaal toe hernemen. Een eerste keer -omgezet- voor te vroeg inlopen van de Westelse ploegmaats, een tweede keer -gestopt- omdat doelman Jugoslav Lazic, in de ploeg voor de geschorste Copa, te snel van de doellijn kwam.
 
Lokeren reageerde furieus, maar op de overwinning van Westerlo valt weinig af te dingen. De jongens van Jan Ceulemans waren heel de wedstrijd de beter voetballende ploeg en verzamelden ook de beste kansen.
 
Sterker Westel
 
Jaime Alfonso Ruiz was voor rust al dicht bij de openingstreffer en zijn negende competitiedoelpunt voor Westerlo, maar de Colombiaan zag zijn poging op de lijn gekeerd door Marcel M'Bayo. Een schuiver van Mozes Adams belandde een metertje naast de kooi van Lazic.
 
Na het strafschopdoelpunt van Zelenka kreeg Westerlo nog enkele kansen om de score uit te diepen. De debuterende Obiora Odita verscheen alleen voor doel, maar besloot naast. Een tweede poging van de Nigeriaan belandde op de vuisten van de Lokerse doelman. Zelenka knalde van buiten de zestien over.
 
Lokers slotoffensief
 
In het slotkwartier stak Lokeren dan toch een paar keer het neus aan het venster. Een gelijkmaker leverde het echter niet op. Omer Golan vond een attente Yves De Winter op zijn weg en Maazou kopte de beste kans over. Een vrije trap van Mario Carevic belandde in het bezoekende supportersvak.
 
Westerlo springt dankzij de zege (voorlopig) naar de vijfde plaats in het klassement. Lokeren blijft na een 0 op 6 in de middenmoot hangen. (AN)
Herbeleef Westerlo - Sporting Lokeren