Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Schiervelde
Roeselare verdiend langs zwak Moeskroen
Jens Selis

Roeselare houdt de hoop op het behoud levend. De West-Vlamingen boekten een logische zege tegen een zeer zwak Moeskroen. Perisic en Dissa zorgden voor de doelpunten.

Iets voorbij het kwartier trof Perisic al raak. De eerste echte kans was dus meteen goed voor een doelpunt. Op aangeven van MacDonald trapte de aanvaller mooi naast de paal binnen.

Voor Roeselare was dat nog niet het sein om gas terug te nemen. De thuisploeg wilde voor de rust de 2-0, maar het team van trainer Dennis Van Wijk slaagde niet in haar opzet. Perisic kopte naast en even later ook op doelman Volders.

Moeskroen kreeg nauwelijks kansen. Voor de rust dreigden de bezoekers enkel via een schot van Diakité, dat naast de kooi van doelman Sierens belandde. Na de pauze was er nog minder te zien dan in de eerste helft. Roeselare beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong en Moeskroen slaagde er niet in om gevaarlijk te zijn.

Geen kansen, maar een doelpunt viel er uiteindelijk nog wel. Mama Dissa miste bij zijn eerste poging. In de rebound deed de aanvaller het beter en vloerde Mark Volders: 2-0. De wedstrijd was meteen gespeeld en Roeselare mag zo blijven hopen op een verlengd verblijf in eerste. (AN)