Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Guldensporenstadion
Lokeren wint na dolle tweede helft
Kevin Vanbuggenhout

Lokeren kon zaterdag aanknopen met een overwinning, Kortrijk ging voor de bijl met 2-3. De wedstrijd brak helemaal los in de tweede helft en invaller Camara bezorgde Lokeren in de slotfase de drie punten.

KV Kortrijk en Sporting Lokeren hadden de jongste vijf wedstrijden niet veel punten geraapt. Beide ploegen waren dus gebrand op de drie punten. Kortrijk mocht verdediger Belhocine terug in de ploeg verwelkomen. Bij Lokeren was Copa twijfelachtig, maar de doelman geraakte toch speelklaar.

De wedstrijd begon niet onaardig, maar het goede voetbal verdween al snel naar de achtergrond. De eerste helft stond bol van het middenveldspel en werd afgewerkt aan een laag tempo. Kortrijk had iets meer balbezit, maar Lokeren counterde scherp en had duidelijk de beste kansen. De eerste grote mogelijkheid was voor Maazou. Hij besloot zwak op Mollez na een voorzet van Tiko. Halverwege de eerste helft klom Lokeren bijna op voorsprong via een vrijschop van El Mouataz, maar Mollez schudde een geweldige redding uit zijn mouwen. Tien minuten voor de rust moest Belhocine alweer gekwetst naar de kant. Bartholomé kwam in zijn plaats. Op slag van rust kreeg Kortrijk toch ook een goede kans. Coulibaly mikte naar de korte hoek, Copa tikte in hoekschop.
In het begin van de tweede helft vielen dan ook de lichten nog eens uit in het stadion waardoor de doelmannen even in het donker stonden. Kortrijk startte toch best goed aan de tweede helft. De Beule kon bijna van dichtbij scoren tegen zijn ex-ploeg, maar Copa kon redden. Vlak erna liet de doelman van Lokeren zich een stuk minder positief gelden. Copa verspeelde de bal zomaar aan Barbosa, die profiteerde optimaal van de blunder van de bezoekende goalie en liep de bal in het lege doel. Leekens reageerde met een dubbele wissel: Tiko werd gewisseld voor Camara en een bleke Maazou werd vervangen door Janczyk. Lokeren ging meteen veel meer aanvalslust tonen en Kortrijk vergat te blijven voetballen. Golan kopte de bal door naar Janczyk, de Pool draaide zich goed vrij en schoot knap in de verste hoek binnen: 1-1. Zeven minuten later kon de KVK-defensie Ziv niet afstoppen. Hij drong door tot in de zestien en schoot Lokeren op voorsprong. De wedstrijd ontplofte helemaal in het laatste kwartier. Mollez verhinderde de 1-3 en aan de overzijde ging de bal op de stip na een fout op De Beule. Barbosa zette de elfmeter om, maar maakte geen vloeiende loopbeweging en dus moest de strafschop hernomen worden. Bij zijn tweede poging schoot Barbosa in de linkerhoek binnen. Kortrijk kon niet lang juichen, want twee minuten later was het zowaar 2-3. Camara kon slecht verdedigen bij Kortrijk in tweede instantie afstraffen: 2-3 en dat was meteen de eindstand.

Kortrijk - Lokeren kende een matige eerste helft en een knotsgekke tweede helft. Lokeren pakte uiteindelijk verdiend de drie punten. Kortrijk lijkt thuis niet meer te kunnen winnen en blijft hangen in het achterste gedeelte van de middenmoot. Voor Lokeren is het de eerste uitoverwinning sinds 22 november.