Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Volg de match tussen Standard en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Standard: Aragon Espinoza Rorys Andres, Onyewu Oguchi, Mikulic Tomislaw, Mulemo Landry, Camozzato Marcos, Dalmat Wilfried, Nicaise Benjamin, Witsel Axel, Jovanovic Milan, De Camargo Igor, Mbokani Dieumerci.
Racing Genk: Verhulst Davino, Matoukou Eric, Carlos Pinto Chaves Joao, Hubert David, Daeselaire Dimitri, De Mul Tom, Toth Balazs, Pudil Daniel, Huysegems Stein, Barda Elyaniv, Vossen Jelle.
1
Scheidsrechter Nzolo fluit de wedstrijd op gang.
1
Barda gaat meteen neer in het strafschopgebied, maar Nzolo ziet er geen penalty in.
4
Vrije trap voor Standard op de rand van het strafschopgebied na hands van Joao Carlos.
4
De vrijschop van Jovanovic gaat ver over.
6
Standard dwingt de eerste hoekschop van de wedstrijd af.
6
De hoekschop levert geen gevaar op. Meteen volgt een counter van Genk, maar Barda besluit op het been van Mulemo.
7
Nicaise zoekt Mbokani, maar de bal gaat net te hoog voor de Congolees en zo kan hij geen richting meer geven aan zijn kopbal.
11
 Gele kaart voor Eric Matoukou
Matoukou krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd vanwege hands.
12
Een vrije trap van Nicaise gaat ver over.
13
 Gele kaart voor Joao Carlos

14
Een vrijschop van Marcos wordt over gekopt door Mbokani.
16
 Gele kaart voor Tomislaw Mikulic
Mikulic krijgt geel na een overtreding op Barda.
18
Opnieuw een vrije trap voor Standard. Deze keer kopt Nicaise de voorzet van Marcos over.
23
Vossen stuurt Huysegems in de diepte, maar Espinoza is alert en eerder op de bal.
24
Schitterende aanval van Standard! Uiteindelijk komt de bal via Jovanovic bij De Camargo, maar de Braziliaan ziet zijn schot voorlangs gaan.
27
Opnieuw een hoekschop voor Standard.
27
Weer levert de corner geen gevaar op. Standard is wel de betere ploeg.
33
Een schot van Igor De Camargo wkijkt af. De bal is nog niet helemaal weg. Even later komt er een nieuwe voorzet en kopt De Camargo tegen de lat! Dichter was Standard er nog niet bij.
37
Standard kreeg de beste kansen, maar slaagde er niet in om al te scoren. Genk wacht nog op een eerste echte kans.
40
Genk dwingt een eerste hoekschop af.
40
Espinoza houdt Standard recht. Na een hoekschop trapt Pudil heel knap naar doel, maar Espinoza redt met hulp van de lat.
42
Igor De Camargo krijgt al zijn derde grote kans van de wedstrijd. Opnieuw kopt hij goed, na een voorzet van Dalmat, maar de bal gaat over.
45
Er komt één minuut extra.
45+1

Goal
Doelpunt van Axel Witsel (Igor De Camargo)
Axel Witsel brengt Standard vlak voor de rust op voorsprong. Na een vrije trap van Dalmat legt De Camargo met het hoofd af voor Witsel en die maakt er 1-0 van.

Scheidsrechter
Rust
Standard gaat verdiend met 1-0 de rust in dankzij een doelpunt op slag van de rust. Axel Witsel, tot dan amper gezien, zorgde voor de treffer. Genk had één goeie kans, maar zal toch wat meer moeten brengen om aanspraak te maken op puntenwinst.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
47
Davino Verhulst bokst een vrije trap weg.
48
Jovanovic krijgt de bal voor de voeten, maar de Serviër besluit over.
52
Een afzwaaier van Toth belandt naast de kooi van Espinoza.
54
Igor De Camargo neemt de bal knap mee, enkel het afwerken is wat overhaast. De Braziliaan besluit naast.
55
Deze keer wil De Camargo lobben, maar dat mislukt. Verhulst pakt makkelijk. De Camargo had moeten afleggen naar Mbokani.
56
Vervangen Jelle Vossen
Ingevallen Ivan Bosnjak

Pierre Denier gooit Bosnjak in de strijd.
56
Vervangen Dimitri Daeseleire
Ingevallen Ederson Tormena

57
Standard kan zichzelf maar één ding verwijten en dat is dat het nog steeds niet de 2-0 heeft gemaakt. Zo blijft Genk in de wedstrijd.
60
Een vrije trap van Jovanovic gaat niet zo ver naast.
61
Genk komt heel dicht bij de gelijkmaker! Invaller Bosnjak trapt op de lat. Hier komt standard goed weg.
64
De Camargo slaagt er maar niet in om te scoren. Nu trapt hij weer naast.
65
Espinoza houdt Standard weer overeind. Hij redt een schot van Toth uitstekend.
66
 Gele kaart voor Stein Huysegems

66
Ederson kopt een hoekschop in de handen van Espinoza.