Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard leider na verdiende zege
Fabian Morren

Standard is de nieuwe leider in de Jupiler Pro League. De Rouches wonnen verdiend van Genk met 2-0. De Rouches hebben nu één punt voorsprong op Anderlecht.

Pierre Denier kondigde vooraf een aanvallend Racing Genk aan, maar daar was op het veld weinig van te merken. Standard drong de tegenstander terug en kreeg ook enkele prima kansen. Toch moest de thuisploeg lang wachten vooraleer het kon scoren.

Vooral het vizier van Igor De Camargo stond niet op scherp. De Braziliaan kopte over en op de lat, maar tussen de palen mikken bleek een groot probleem voor de Rode Duivel. Ook over de grond lukte het niet voor De Camargo. Oog in oog met Verhulst trapte hij de bal voorlangs.

Witsel scoort

Genk was in de hele eerste helft één keer gevaarlijk. De poging van Pudil leek binnen te gaan, maar Espinoza en de lat hielden Standard overeind. In de blessuretijd van de eerste helft liet Witsel zich een keer opmerken. De Camargo kopte opzij naar de Gouden Schoen en die bracht de thuisploeg op voorsprong.

De reactie van Genk na de rust bleef uit. Het was Standard dat de kansen kreeg, maar de Rouches hadden het heel moeilijk om te scoren. Vooral De Camargo vond maar niet de weg naar doel. Genk was enkele keren zeer gevaarlijk op de counter. Espinoza pareerde een schot van Toth en invaller Ivan Bosnjak trof de lat.

Rood voor Verhulst

De bezoekers moesten in het slotkwartier met tien verder. Davino Verhulst haalde de doorgebroken Dalmat neer en kreeg meteen rood van ref Nzolo. Omdat alle wissels al waren opgebruikt, moest invaller Ljubojevic in doel gaan staan. De Kroaat deed het niet onaardig en redde onder meer een poging van Dalmat.

Genk kon Standard in de slotfase met tien niet echt meer onder druk zetten. En wanneer niemand het nog verwachtte, scoorde Igor De Camargo toch. Ljubojevic moest een bal van Dalmat lossen en de Braziliaan was goed gevolgd in de rebound.