moeMoeskroen
kvkKV Kortrijk
1-0
Datum: 14/03/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Le Canonnier
Strafschop helpt Moeskroen langs Kortrijk
Fabian Morren
| 0 reacties
Strafschop helpt Moeskroen langs Kortrijk

Moeskroen heeft de derby tegen KV Kortrijk gewonnen met het kleinste verschil. Een strafschop van El Araichi volstond voor de zege. Kortrijk zag Bram De Ly in de tweede helft uitgesloten worden.

In de eerste helft stond er eigenlijk maar één ploeg op het veld: Kortrijk. De thuisploeg kreeg voor de rust sléchts één kans. In blessuretijd kopte Gonzague Vandooren op Mollez.

Tot dan was Kortrijk de gevaarlijkste ploeg. Barbosa kopte enkele malen over doel en Betremieux vond Mark Volders op zijn weg. De doelman van Moeskroen speelde overigens een sterke wedstrijd.

Ook na de rust namen de bezoekers de beste start. Tot Moeskroen-coach Enzo Scifo Walter Baseggio naar de kant haalde en in zijn plaats Asanda Sishuba bracht. Meteen zorgde de invaller voor de ommekeer in de wedstrijd.

Met enkele goeie acties nam Sishuba zijn team op sleeptouw en na een overtreding op hem kreeg Bram De Ly een tweede gele kaart. In enkele minuten tijd kreeg Kortrijk twee opdoffers te verwerken. Naast de uitsluiting van De Ly kreeg Moeskroen ook een penalty.

Nadat hands van Barbosa wees ref Burie naar de stip. El Araichi kende geen medelijden met Kortrijk en bracht Moeskroen op voorsprong. Nadien kwam de zege van de thuisploeg niet meer in gevaar.

Herbeleef Moeskroen - KV Kortrijk