Datum: 13/03/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Achter de Kazerne
Nieuwe revanche voor KV Mechelen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Nieuwe revanche voor KV Mechelen
Foto: © SC

KV Mechelen heeft voor de tweede keer revanche kunnen nemen voor de smadelijke 7-1 nederlaag in het Astridpark. Net als in de achtste finales van de beker ging paars-wit op Mechelen met de billen bloot. Standard kan zondag terug leider worden.

Een week na de goede prestatie voor eigen volk tegen Zulte Waregem toonde Anderlecht op Mechelen een ander gezicht. Paars-wit slaagde er niet in om de thuisploeg het spel op te leggen en voetbalde amper kansen bij elkaar. Nemanja Rnic, die de geschorste Marcin Wasilewski kwam vervangen, liet op de koop toe zijn ploeg in de steek. Na een afschuwelijke tackle op Nana Asare verdween hij nog voor rust naar de kleedkamers.

De Sutter

Toch had Anderlecht voor rust nog op voorsprong kunnen komen. Tom De Sutter kopte een uitstekende voorzet van Mbark Boussoufa net voor de koffie tegen de paal. Het zou onterecht geweest zijn. KV Mechelen toonde zich de meest dreigende ploeg zonder echt veel doelrijpe kansen te creëren.

De beste kans in de eerste helft was voor Joachim Mununga. De Congolese Belg kreeg het leer doorgekopt via Bjorn Vleminckx, maar besloot recht op Davy Schollen, die ook een kopbal van Giuseppe Rossini uit zijn doel hield. Een kopkans van Julien Gorius ging over.

Ariël Jacobs gooide in de tweede helft Sasha Iakovenko in de strijd voor Jonathan Legear. De Oekraïner had nog geen bal geraakt en zag KV Mechelen al op voorsprong komen. Rossini verlengde het leer met het hoofd tot bij Vleminckx, die van op ruim 20 meter het leer in de draai enig mooi gekruist via de paal voorbij Schollen knalde. 

Scherpte

Anderlecht schoot wakker, maar de competitieleider toonde zich voor doel minder scherp dan hun rood-gele collega's. Waar Iakovenko alleen voor Wouter Biebauw onbegrijpelijk hoog over schoot, glipte Rossini tussen Ronald Juhasz en Victor Bernardez door om kalm een voorzet van Gorius voorbij Schollen te duwen.

Tom De Sutter deed de paars-witte hoop even herleven. Op voorzet van Boussoufa knikte hij zijn zesde treffer in Brusselse loondienst tegen de netten. Een doelpunt waar nog veel over zal nagepraat worden. KV Mechelen zette het leer buiten nadat Koen Persoons op de grond was blijven liggen na een vuile fout van Boussoufa, maar Anderlecht weigerde het leer terug te geven en knokte zich terug in de wedstrijd.

Haasje over?

Verder dan de aansluitingstreffer kwam Anderlecht echter niet. Standard kan zondag mits winst tegen Racing Genk de leidersplaats overnemen. KV Mechelen springt over Cercle Brugge en duikt de linkerkolom in. (AN)

Herbeleef KV Mechelen - Anderlecht