Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender bezegelt lot van Bergen
Fabian Morren

Dender heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen de degradatie. Het team van Johan Boskamp versloeg rechtstreeks concurrent Roeselare met 3-1. De overwinning van Dender betekent meteen ook dat de degradatie van Bergen een feit is.

De thuisploeg kende een droomstart. Al in de vijfde minuut kopte David De Storme raak na een voorzet van Sulejman Smajic. Ook nadien bleef Dender nog een tijdje de betere ploeg. Tot echt grote kansen leidde dat niet. Pas op het einde van de eerste helft kwam Roeselare wat beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te zijn.

Na de rust viel er heel wat meer te beleven. Roeselare stak de neus aan het venster, maar liep toch tegen een tweede tegendoelpunt aan. Eigenlijk was de tweede treffer van De Storme een kopie van de eerste. Deze keer was Saintini de aangever en kopte De Storme opnieuw binnen.

Twee minuten later had Sylla de wedstrijd moeten beslissen, maar oog in oog met Sierens trapte hij naast. Kort daarna maakte de spits van Dender z'n fout goed. Na hands van Mirvic kon Sylla profiteren en tekende hij toch aan voor de 3-0. Roeselare reageerde meteen. Ten Heuvel stuurde Benjelloun diep en de Marokkaan bleef ijzig kalm.

Verder dan de aansluitingstreffer kwam Roeselare echter niet. Nochtans liet Dender de bezoekers in het slotkwartier komen en stond er eigenlijk nog maar één ploeg op het veld. Het leidde echter niet tot nog goals van de West-Vlamingen. (AN)