Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Guldensporenstadion
Gent neemt optie op derde plaats
Anthony Van der Planken

AA Gent heeft een serieuze optie op de derde plaats genomen. De Buffalo's wonnen in Kortrijk en zijn bovendien zeker van Europees voetbal. Voor Kortrijk wordt het bijzonder moeilijk om zich nog rechtstreeks te redden.

AA Gent startte het best en creëerde al gauw enkele goede kansen. Ruiz opende met een knap voorzetschot, Van Hout kwam goed tussenbeide. Diezelfde Ruiz was wat later nog veel dichter bij de 0-1, maar oog in oog met Van Hout slaagde hij er niet in af te werken.

Derde keer, goede keer, zo bleek. Smolders bracht de bal tot bij Ruiz, die niet aarzelde en binnen trapte. De verdiende 0-1 was een feit. Kortrijk slaagde er niet in iets terug te doen, de Gentse voorsprong aan de rust was dan ook terecht.

De tweede helft opende met een uitstekende mogelijkheid voor de alleenstaande Leye, de aanvaller miste onbegrijpelijk. Uiteindelijk was het de pas ingevallen Custovic die met een knappe goal de zege veilig stelde.

Met deze zege nemen de Buffalo's een optie op de derde plaats. Een gelijkspel op de slotspeeldag volstaat om die plek veilig te stellen, al is tegenstander Standard natuurlijk niet van de poes. Kortrijk daarentegen verliest zijn veilige veertiende plek aan Dender en zal op de slotspeeldag moeten knokken voor het rechtstreekse behoud.