Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Le Canonnier
Zulte Waregem te sterk voor Moeskroen
Dirk Pieters

Zulte Waregem blijft het ook dit seizoen uitstekend doen. De ploeg van trainer Franky Dury won ook op de voorlaatste speeldag op het veld van Moeskroen. Het werd uiteindelijk 0-2.

In de beginfase gebeurde er niet al te veel. Op uitzondering van enkele vrije trappen was het wachten op echte kansen. Iets over het half uur kreeg Ouali de beste mogelijkheid, maar zijn schot werd in hoekschop gewerkt. Even later was het aan de overkant wel raak. Roelandts werkte op aangeven van Minne heel rustig af: 0-1. Amper twee minuten later kon Van Nieuwenhuyze de score verdubbelen met het hoofd. Moeskroen was helemaal van slag en sleepte zich naar de rust.

Moeskroen kon in de tweede helft de bakens niet verzetten. Het probeerde wel wat terug te doen, maar Zulte Waregem kende niet al te veel problemen. Zowel Sishuba als Sakanoko kregen nog een wenkende kans, maar doelman Bossut gaf zich niet gewonnen en zo bleef het 0-2. Voor Excelsior Moeskroen is het een opluchting dat deze jaargang er bijna op zit. (AN)