Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Jan Breydel
Club toch nog derde na zege tegen Moeskroen
T. Coremans

Club Brugge is erin geslaagd om het seizoen in stijl af te sluiten. Moeskroen moest het onderspit delven en verloor met 4-1 van een strijdlustig Club. Blauw-zwart pakte zo toch nog de derde plaats.

Jacky Mathijssen kon in zijn laatste officiële wedstrijd met blauw-zwart de derde plaats nog binnenslepen. Dan moesten zijn manschappen Moeskroen overvleugelen, terwijl landskampioen Standard het titelduel op Gent moest winnen. Bij de tegenstander was het behoud al verzekerd en droomde men vooral van een seizoen 2009-2010 zonder financiële zorgen.

Een fel gestarte thuisploeg kreeg meermaals de gelegenheid om de score te openen. Joseph Akpala en Mohamed Dahmane lieten aanvankelijk de beste kansen onbenut. Net voorbij het kwartier kreeg Nabil Dirar (foto) het nodige vertrouwen bij elkaar. De Marokkaan haalde van op ongeveer 25 meter verschroeiend uit en liet Mark Volders geen schijn van kans, 1-0.

Moeskroen kwam amper aan het Brugse doel, maar oogde niet ongevaarlijk. Halverwege de eerste helft dreven beide elftallen het tempo op. Dat resulteerde in de onverwachte gelijkmaker van Haeghedooren na dom balverlies van Dahmane. Maar de Algerijn toonde zijn veerkracht en tekende, amper één minuut later, aan voor een nieuwe voorsprong.

Inzet en overgave troef bij de thuisploeg. Afscheid nemen met een zege en de bijhorende derde plaats was een must voor de West-Vlamingen. De drie gele kartonnetjes tijdens de eerste helft toonden de wilskracht en de lang verwachte agressie bij de jongens van Mathijssen. Akpala bood in de slotminuten de fans nog een extra toetje aan, 3-1.

Ook na de pauze koos de thuisploeg resoluut voor de aanval. De nederlaag uit de heenwedstrijd, Moeskroen won thuis met 5-1, begon zich stilaan te revancheren. Op het uur krulde Nabil Dirar zijn tweede assist van de avond op het hoofd van Simaeys, die de 4-1 op het scorebord deed prijken. Enkele gele kaarten en de overvloed aan vervangingen haalden het tempo volledig uit de partij. Mathijssen toverde op het uur een driedubbele vervanging uit de hoed. Dahmane, Dirar en Blondel werden ingeruild voor oud-strijders Clement, Daerden en Van Heerden.

Het laatste kwart van de wedstrijd was overbodig. De ruime voorsprong kwam nooit in gevaar, terwijl invaller Elrio Van Heerden zich nog het meest in de kijker speelde. De thuisaanhang kreeg na een belabberd seizoen nog een mooi afscheid voorgeschoteld. ‘Jacky’ kan met opgeheven hoofd -en de derde plaats- het Jan Breydelstadion verlaten. (AN)