Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stade Edmond Leburton
Tubeke neemt afscheid van eerste met zege
Fabian Morren

Tubeke heeft zijn laatste wedstrijd in eerste klasse gewonnen. Het team van trainer Albert Cartier versloeg Germinal Beerschot met 1-0.

Tubeke was de betere ploeg in de eerste helft. Bij Germinal Beerschot kreeg de 16-jarige Kaminski zijn kans in het doel. Hij moest al na tien minuten ingrijpen op een poging van Santiago. Even later hield Kaminski zijn elftal ook recht toen Villano gevaarlijk werd.

Na de rust was het spelbeeld helemaal anders. Germinal Beerschot nam de wedstrijd in handen. Kpaka en Dosunmu vonden doelman Santos De Matos op hun weg. De bezoekers misten de kansen en daar profiteerde Tubeke optimaal van.

Dheedene haalde Dajic neer in het strafschopgebied en Tubeke kreeg een pen
alty. Villano gaf Kaminski geen kans en bezorgde Tubeke zo nog de overwinning. (AN)