Datum: 01/08/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Schiervelde
Cruz schenkt Germinal Beerschot een punt
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Cruz schenkt Germinal Beerschot een punt
Foto: © SC

Daniel Cruz heeft Germinal Beerschot in extremis een punt bezorgd. De Colombiaan maakte met een schitterende treffer in de slotfase een doelpunt van Mama Dissa ongedaan.

De Antwerpenaren worden door veel analisten als revelatie van het seizoen bestempeld. Een stempel die Germinal Beerschot tijdens de eerste helft niet kon bevestigen. De jongens van Anthuenis hadden overwicht, maar speelden te compact en te traag om de West-Vlaamse defensie te ontwrichten.

 

Strafschopfase

 

Net voor rust claimden de Ratten een strafschop na een trekfout van Anthony Van Loo op Pieterjan Monteyne. Scheidsrechter Joeri Van de Velde legde het leer echter net buiten de zestien. De beste kans was voor de thuisploeg. Collins John verscheen alleen voor Tomislav Pacovski, maar besloot op de buitenkant van de paal.

 

De tweede helft bracht meer animo. Faris Haroun, Bart Goor, Sherjill MacDonald en Martijn Monteyne testten de vuisten van Jurgen Sierens, maar het 33-jarige sluitstuk bezweek niet. Joeri Dequevy besloot aan de overkant een wenkende kans over. Stefaan Tanghe schoof het leer na een hakje van John nipt naast.

 

Sterke Sierens

 

Het tempo ging niet meer liggen en het waren vooral de bezoekers die bloed roken. De bal wou er echter niet in. De ingevallen Tosin Dosunmu besloot op de paal en een inzet van Martijn Monteyne werd door Damir Mirvic van de lijn gehaald. Sierens onderstreepte nogmaals zijn kwaliteiten en tike een kopbal van MacDonald in hoekschop.

 

In de slotfase kreeg Germinal Beerschot het deksel op de neus. Mama Dissa kopte tussen een bos paars-witte spelers een hoekschop van Tanghe tegen de netten. John maakte er nog bijna 2-0 van, maar trof opnieuw het doelkader.

 

Damocles

 

Een nieuwe mislukte start hing als het zwaard van Damocles boven de paars-witte hoofden. Daniel Cruz bezorgde Germinal met een schitterend doelpunt in de toegevoegde tijd alsnog een onverhoopt punt. [MDN]

Opstellingen

Roeselare Roeselare

  Speler G Beoordeel
Sierens Jurgen 90' -
Van Loo Anthony 90' -
Huyghebaert Jeremy 90' -
Vandenbussche Bram 90' -
Mirvic Damir 90' -
Provoost Vincent 90' -
Tanghe Stefaan 90' -
Ten Heuvel Arturo A 90' -
Dissa Mahamadou Mama 90' -
Dequevy Joeri 90' -
John Collins 84' -
  Bank G Beoordeel
Hellings Sergio 6'  

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Monteyne Martijn 84' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Van Dooren Kurt 90' -
Wamfor Justice 90' -
De Decker Wim 90' -
Goor Bart   90' -
Leko Ivan 84' -
Haroun Faris A 90' -
Malki Sabah Sanharib 68' -
MacDonald Sherjill 90' -
  Bank G Beoordeel
Dosunmu Tosin 22' -
Cruz Daniel 6'  
De Man Mark 6'  
Herbeleef Roeselare - Germinal Beerschot