Datum: 31/07/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
STVV begint met stunt op Sclessin
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
STVV begint met stunt op Sclessin
Foto: © SC

Titelverdediger Standard is met een valse noot aan het seizoen begonnen. De Rouches kwamen op eigen veld niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen promovendus Sint-Truiden. Axel Witsel miste in de slotfase twee strafschoppen.

Sint-Truiden begon vrank en vrij aan de wedstrijd en zette Standard meteen hoog onder druk. Cephas Chimedza verraste doelman Sinan Bolat en knalde verrassend de 0-1 tegen de netten.

 

Een teleurstellend Standard herstelde echter al snel het evenwicht. Igor De Camargo nam een hoge bal knap uit de lucht en pegelde het leer voorbij Simon Mignolet.

 

De Braziliaanse Rode Duivel werd tijdens de Supercup tegen bekerwinnaar Racing Genk door Laszlo Bölöni nog op de bank gezet, maar toonde tijdens de seizoensopener dat hij zijn oude vorm terug te pakken heeft. De Camargo miste eerst nog twee kopkansen, maar knikte een derde poging toch voorbij Mignolet.

 

De Kanaries leken een vogel voor de kat. Vincent Euvrard bracht de bordjes echter weer op gelijke hoogte. Hij was goed gevolgd om een schot van Marc Wagemaekers dat op de paal uiteenspatte binnen te trappen.

 

De slotfase bracht suspens. Standard kreeg een strafschop na handspel van Ludovic Buyssens. Axel Witsel miste, maar scheidsrechter Luc Wouters liet op aangeven van zijn lijnrechter de elfmeter hernemen omdat Mignolet te vroeg vertrokken was.

 

Mignolet zorgde voor gerechtigheid en deed de te strenge beslissing teniet door de tweede strafschop van Witsel te stoppen. De eerste stunt van het nieuwe seizoen is meteen een feit. (AN)

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' -
Sarr Mohamed 90' -
Mikulic Tomislaw   90' -
Mulemo Landry 90' -
Camozzato Marcos A 90' -
Dalmat Wilfried 83' -
Defour Steven 90' -
Witsel Axel 90' -
Jovanovic Milan A 83' -
De Camargo Igor ⚽ ⚽ 90' -
Mbokani Dieumerci 90' -
  Bank G Beoordeel
Traore Moussa 7'  
Carcela Mehdi 7'  

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon 90' -
Cantaluppi Mario   90' -
Wagemakers Marc A   81' -
Euvrard Vincent 90' -
Odoi Denis   90' -
Mennes Wim 90' -
Delorge Peter 90' -
Chimedza Cephas 85' -
Da Silva Alex 68' -
Sidibé Ibrahima 90' -
Wilmet Jonathan 90' -
  Bank G Beoordeel
Appeltans Jeroen 5'  
Buysens Ludovic 9'  
Onana Hervé Ndjana 22' -
Herbeleef Standard - STVV