kvmKV Mechelen
chaCharleroi
Datum: 30/12/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Achter de Kazerne
Spectaculair slotkwartier bezegelt lot Charleroi
Ward Callens
| 0 reacties
Spectaculair slotkwartier bezegelt lot Charleroi
Foto: © SC

KV Mechelen - Charleroi werd pas in het slotkwartier een aantrekkelijke wedstrijd. Charleroi kreeg tweemaal rood en Aloys Nong (foto) schonk met een doelpunt van dichtbij de zege aan de thuisploeg.

Op deze 21e speeldag van de Jupiler Pro League hebben ze bij KV Mechelen Nana Asare uitgenodigd om hun wedstrijd tegen Charleroi af te trappen. De Ghanees, die vorig seizoen Mechelen inruilde voor FC Utrecht kreeg een warm onthaal van de Mechelse aanhang.
 

In de aanvangsfase van de wedstrijd was het vooral Charleroi dat voor gevaar zorgde, met ondermeer een aantal scherpe voorzetten van Gregory Christ. Na een twintigtal minuten kon ook KV Mechelen een paar keer dreigen. Een scherpe voorzet van Abdul-Yakinu Iddi belandde bij Aloys Nong, maar die kreeg geen controle over zijn schot.
 

Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht in de eerste helft. Langs beide kanten vielen er ook enkele kansjes te noteren, maar zonder echt voor doelgevaar te zorgen. Een vrije trap van Maxime Brillault hobbelde naast de kooi van Mechelen-doelman Wouter Biebauw, tekenend voor de partij.
 

Het spannendse moment van de eerste speelhelft kregen we pas te zien tijdens de rust, toen een Mechelen-fan zijn vriendin ten huwelijk vroeg. Ze zei ‘ja’.
 

Het Mechelse publiek leek opgewarmd. In de tweede helft lieten ze zich constant horen. Op het veld veranderde er echter weinig. Beide teams wilden wel, maar brachten nooit meer dan een scherpe voorzet of schamel schotje.
 

Een overtreding van Christ op Iddi was lange tijd het enige hoogtepunt van de tweede helft. Iddi reageerde met een slagbeweging richting de Fransman, die vervolgens theatraal neerging. Christ kreeg geel, Iddi werd niet bestraft.

In de 76e minuut kreeg het publiek in het Argosstadion eindelijk spektakel te zien. Nadat invaller Wouter Vrancken was blijven liggen in het Mechelse strafschopgebied kreeg Mahamadou Habibou de rode kaart van Verbist, op aangeven van zijn assistent.
 

Amper een minuut later zag het er nog slechter uit voor Charleroi. Jeroen Mellemans, helemaal alleen gelaten door de Charleroi-defensie, zette van dichtbij voor en Aloys Nong kon ongehinderd en eenvoudig intikken. Er hing een sterk reukje van buitenspel aan dit doelpunt.
 

Toch werd het nog spannend voor KV Mechelen. Een schot van Kage kon nog net van de doellijn worden gekeerd door Mellemans. Doelman Biebauw was geklopt. In de toegevoegde tijd kreeg Charleroi, dat zich niet zomaar gewonnen wou geven, nog een paar hoekschoppen.
 

Het venijn van deze partij zat in de staart. In de laatste minuut kon de ingevallen Dunkovic alleen op Baguette af. Hij werd echter tegen de grasmat gewerkt door Adlene Guedioura. Verbist trok daarop zonder twijfelen rood en tekende zo het doodsvonnis voor Charleroi.
 

Zo kreeg de zwakke confrontatie tussen Malinwa en de zebra's toch nog een spektakelvol einde. De drie punten gaan al bij al verdiend naar de Mechelaars. (AN)

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Mellemans Jeroen A   90' -
Van Goethem Kenneth 90' -
Iddi Abdul-Yakuni 90' -
Mununga Joachim 45' -
Nong Aloys 85' -
Gorius Julien 90' -
Geudens Kevin 58' -
Buyens Yoni 90' -
Biset Maxime 90' -
Van Dessel Romeo 90' -
  Bank G Beoordeel
Dunkovic Antun 5'  
Vrancken Wouter 32' -
Rossini Giuseppe 45' -

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Baguette Cyprien 90' -
Guedioura Adlène   90' -
Chakouri Mohamed 90' -
Habibou Habib   90' -
Kéré Mahamoudou 90' -
Christ Grégory   68' -
Kage Hervé 90' -
Cordaro Alessandro 90' -
Diallo Ibrahima 90' -
Brillault Maxime 90' -
Théreau Cyril 90' -
  Bank G Beoordeel
Mboyo Ilombé 22' -
Herbeleef KV Mechelen - Charleroi