Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Schiervelde
Gent veegt de vloer aan met Roeselare
Anthony Van der Planken

AA Gent heeft het jaar in stijl afgesloten. De Buffalo's wonnen met 0-4 op het veld van Roeselare, en daar mocht de thuisploeg zelfs nog blij mee zijn.

Na amper twaalf minuten stond het al 0-3. Al in de tweede minuut scoorde Wils uit een corner de openingstreffer. Twee goals van Coulibaly in het daaropvolgende kwartier legden de wedstrijd in een definitieve plooi.

Roeselare-coach Dennis Van Wijk was furieus en haalde na nauwelijks 25 minuten al twee spelers naar de kant. Het mocht niet baten, Gent bleef domineren en dikte via Coulibaly nog aan tot 0-4. Meteen een zuivere hattrick voor de Senegalees.

Na de pauze bleef Gent domineren. Een bedrijve El Ghanassy ging op zoek naar zijn eerste doelpunt van het seizoen, maar vond een sterke Sierens op zijn weg. Het bleef uiteindelijk bij 0-4, waarmee Gent in het spoor van Anderlecht en Club Brugge blijft. Roeselare daarentegen doet een slechte zaak: het ziet Lokeren op gelijke hoogte komen en is na nauwelijks enkele dagen opnieuw hekkensluiter.