Datum: 30/12/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Daknam
Mathijssen boekt eerste succes bij Lokeren
Nico Wieme
| 0 reacties
Mathijssen boekt eerste succes bij Lokeren
Foto: © SC

Jacky Mathijssen heeft zijn eerste echte zege beet als coach van Lokeren. De Waaslanders versloegen Germinal Beerschot met 2-0. De bezoekers acteerden ondermaats en kunnen niet verder aansluiten bij de top drie.

Jacky Mathijssen voerde één wijziging door in vergelijking met de match op Standard. Sanharib Malki nam tegen zijn ex-ploeg de plaats in van Sulejman Smajic en daardoor speelde Lokeren met twee spitsen. Hassan El Mouataz kreeg opnieuw de voorkeur op Frédéric Dupré. Jos Daerden zag geen enkele reden om zijn ploeg te wijzigen na de 1-0-zege tegen Racing Genk.

 

Furieus Lokeren

Lokeren startte met goed combinatievoetbal aan de partij. Dat resulteerde binnen de eerste tien minuten al meteen in drie grote kansen: een schicht van Dawid Janczyk vloog rakelings over, een poging van Ibrahima Gueye werd in hoekschop geweerd en Sanharib Malki vond Tomislav Pacovski op zijn weg. Aan de overzijde prikte Sherjill MacDonald tegen met een knal net naast.

 

De Oost-Vlamingen roken duidelijk hun kans. Eerst ranselde Pacovski nog wel een kopbal van Malki uit zijn doelvlak, maar op de rebound van Marcel Mbayo was de Macedoniër kansloos. Na die voorsprong ontstond er wat steriele druk van Germinal Beerschot, zonder dat ze echter gevaarlijk waren.

 

De thuisploeg hield de boel achteraan goed gesloten en loerde op de counter. Zo zoefde een verre knal van een bedrijvige Malki rakelings langs de paal buiten en ook Mbayo vond geen tweede keer de weg naar doel. Op het einde van de eerste kwam er dan toch een bezoekende kans uit de lucht vallen: de poging van MacDonald vloog rakelings over de dwarsligger.

 

Koud gepakt

Germinal Beerschot kwam duidelijk met andere intenties uit de kleedkamer. Weer was het MacDonald die voor het gevaar zorgde, maar tot twee keer toe belandde een poging van de Nederlander naast de verkeerde kant van de paal. Net op het moment dat de bezoekers op zoek gingen naar de gelijkmaker sloeg Janczyk een tweede keer toe voor Lokeren. Randje buitenspel vertrokken verschalkte de Pool Pacovski met een overhoeks schot.

 

Rood Carevic

De Waaslanders dachten hun schaapjes op het droge te hebben, maar dan vloog Mario Carevic van het veld na een elleboog op Martijn Monteyne. Mathijssen bracht onmiddellijk Veldin Muharemovic in voor Janczyk. Daerden bracht met Ivan Leko en Mats Rits extra aanvallende impulsen. Dat zorgde voor meer druk op het thuisdoel. Op een voorzet van Bart Goor verschalkte El Mouataz ei zo na zijn eigen doelman.

 

Germinal Beerschot bleef drukken, maar Muharemovic liet na om de fusieclub helemaal uit te tellen. Na een uitstekende counter via Smajic stiftte de middenvelder de bal net niet goed genoeg over Pacovski. De stand wijzigde niet meer en daardoor beent Lokeren onderaan Roeselare bij. (AN)

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Lazic Jugoslav 90' -
Ziv Yoav 90' -
El Mouataz Hassan 90' -
Doll Olivier 90' -
Strul Avi 90' -
Overmeire Killian 90' -
Mbayo MarcelA   90' -
Janczyk Dawid 74' -
Carevic Mario   90' -
Gueye Ibrahima 90' -
Malki Sabah Sanharib A 84' -
  Bank G Beoordeel
Muharemovic Veldin 16' -
Smajic Sulejman 6'  
Tshimanga Derrick -  

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Monteyne Pieterjan 77' -
De Decker Wim 90' -
MacDonald Sherjill 90' -
Clement Philippe 90' -
Wanyama Victor 82' -
Monteyne Martijn 90' -
Dosunmu Tosin 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Wamfor Justice 69' -
Goor Bart 90' -
  Bank G Beoordeel
Tshibuabua Bavon 21' -
Leko Ivan 13' -
Rits Mats 8'  
Herbeleef Sporting Lokeren - Germinal Beerschot