Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk laat Germinal Beerschot achter met 0 op 9
Manuel Gonzalez

Germinal Beerschot blijft achter met een 0 op 9. Ook bij KV Kortrijk ging de ploeg van Jos Daerden (foto) hard onderuit: 3-0.

In een vrij leuke aanvangsfase opende KV Kortrijk na twintig minuten de score. Ibou liep zich goed vrij en scoorde zijn zesde treffer van het seizoen. De thuisploeg speelde een zeer degelijke eerste helft en koppelde daar een dodelijke efficiëntie aan.

Nadat eerst Ibou de kans op de 2-0 nog liet liggen, toonde Christian Benteke zich twee minuten later wel trefzeker. Na een prima voorzet van Jimmy Hempte kopte de aanvaller binnen. Germinal Beerschoet liet een gelaten indruk en slikte voor de rust nog een derde tegentreffer. Ibou zette Clement in de wind, speelde De Beule aan en de middenvelder rondde de mooie aanval af.

Jos Daerden gooide tijdens de rust François en Leko in de strijd. Ook zij kregen de motor niet aan het draaien. De beste kansen waren nog voor Kortrijk. Messoudi en Benteke vergaten echter te scoren. De thuisploeg liet Germinal Beerschot komen en loerde op de counter. Doelpunten bleven na de rust evenwel uit.

Auteur: Fabian Morren