Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Het Kuipje
Leye vergeet Gent driepunter te bezorgen
Steurbaut Kersten

AA Gent heeft de sterke prestatie tegen Club Brugge niet kunnen bevestigen. De Buffalo’s bleven in Westerlo steken op een scoreloos gelijkspel. Mbaye Leye liet tot drie keer na om Gent de zege te bezorgen.

Westerlo probeerde in de eerste helft de wedstrijd in handen te nemen en dreigde enkele keren via Oleksandr Iakovenko. De Oekraïner probeerde Bojan Jorgacevic te verrassen met schoten uit de tweede lijn, maar de Serviër keepte attent en zag een bal op het dak van het doel belandden.

De beste kansen waren echter voor AA Gent. Mbaye Leye kreeg twee uitstekende mogelijkheden om de score te openen, maar de Senegalees faalde onbegrijpelijk in de afwerking. Ook Yassine El Ghanassy was dicht bij de 0-1, maar de jonge Belg zag zijn vluchtschot gekeerd door een uitstekende reflex van Yves De Winter.

Ook na rust slaagden de Buffalo's er niet in om een vervolg te breien aan de sterke tweede helft in de bekerpartij op Club Brugge. Randall Azofeifa zorgde pas na 21 minuten voor de eerste Gentse dreiging. Het schot van de Costa Ricaan miste het doelkader.

Westerlo probeerde wel, maar ontbeerde slagkracht voorin. Ruiz mist nog wat matchritme om zijn stempel op de wedstrijd te drukken en is nog niet de spits die vorig seizoen topschutter werd in de Belgische competitie.

Leye kreeg in de slotfase nog een uitstekende mogelijkheid om AA Gent de drie punten te bezorgen, maar de Senegalees liet het leer van zijn voet springen en wrong zo ook zijn derde kans van de avond vakkundig de nek om. (AN)