Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem wint belangrijk duel van STVV
Ruben Philippe

Zulte Waregem heeft vanavond een goede zaak gedaan na 2-0 winst tegen STVV. De doelpunten vielen laat in de wedstrijd. Het was een gelijkopgaande strijd, maar uiteindelijk bleek Zulte Waregem over het beste scorend vermogen te beschikken.

De wedstrijd startte meteen zeer veel belovend toen Chevalier na enkele seconden een eerste kans voorlangs trapte. Op het kwartier kregen de bezoekers een enorme gelegenheid om de score te openen. Siani trapte een voorzet van op rechts staalhard tegen de dwarslat. Even later kreeg Chevalier een nog grotere kans toen hij oog in oog kwam te staan met Mignolet. De Fransman wist de mogelijkheid echter niet te verzilveren.

De eerste helft bleef leuk om te volgen met kansen aan beide kanten. Sidibé legde de bal klaar voor Chimedza, maar diens schot werd gekeerd door Bossut. Nadien brak Zulte-Waregem uit via Makiese, maar hij trapte voorlangs. De laatste kans uit de eerste periode was er eentje voor Sidibé maar de hoek was te scherp om Bossut te verschalken. Ondanks de vele kansen stond het bij de koffiepauze nog 0-0.

Na de pauze nam STVV het meeste initiatief. Mennes trapte vanuit de tweede lijn, Bossut stond pal. Ook de vrije trap van Wilmet kon hij uit zijn doel slaan. Het grootste probleem bij de bezoekers was de afwerking. Dat kwam hen dan ook duur te staan toen D'Haene er 1-0 van maakte. Hij trapte het leer zeer mooi voorbij Mignolet.

De jongens van Brepoels waren duidelijk aangeslagen. Ze creëerden amper nog kansen en moesten oppassen voor de tweede treffer van Zulte Waregem. Ondermeer Berrier en Chevalier probeerden de score te verdubbelen. Pas in de laatste minuut viel het doek helemaal. Chevalier prikte de bal van dichtbij tegen de netten. Na een wedstrijd vol kansen gaat Zulte Waregem met de drie punten lopen, eindstand is 2-0.