Germinal Beerschot
zwaZulte Waregem
Datum: 07/03/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Haroun redt punt in toegevoegde tijd
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Haroun redt punt in toegevoegde tijd
Foto: © SC

Faris Haroun heeft Germinal Beerschot in de toegevoegde tijd nog een onverhoopt punt bezorgd. Zo behoudt Germinal Beerschot nog een sprankeltje hoop op deelname aan play-offs 1.

Germinal Beerschot speelde tegen Zulte Waregem zijn laatste troeven uit om een plaatsje bij de eerste zes te veroveren. De Antwerpse ambities voor play-off 1 kregen echter al snel een flinke knauw. Bij de eerste kans van de wedstrijd trapte Teddy Chevalier het leer beheerst tegen de touwen.

Ideaal scenario

Een ideaal scenario voor de bezoekers uit Waregem. De troepen van Francky Dury vingen Germinal Beerschot georganiseerd op en probeerden op de tegenaanval een tweede bal tegen de netten te prikken.

Geen al te moeilijke opdracht voor de groen-rode defensie. Een lusteloos en vertrouwensarm Germinal Beerschot klungelde er immers op los en stapelde het ene slechte balcontact na het andere op. Faris Haroun was na 52 minuten de eerste paars-witte speler die doelman Sammy Bossut aan het werk kon zetten.

Fluitconcert

De thuisaanhang begon te morren en trakteerde de spelers bij het rustsignaal op een fluitconcert. Toch bleef er nog een sprankeltje hoop op puntengewin voor de Antwerpenaren.

Zulte Waregem paste zich immers aan het niveau van de thuisploeg aan en verzorgde met verve mee het non-spektakel. Chevalier en Jérémy Taravel waren voor de rust nog dicht bij een doelpunt, maar lieten de kans op een grotere voorsprong liggen.

Rits

Jos Daerden gooide in de tweede helft Tosin Dosunmu en Mats Rits nog in de strijd, maar ook zij kregen de motor niet op het juiste toerental. Voor Rits waren het de eerste speelminuten in 2010. Geen cadeau voor het 16-jarige talent om in zo’n omstandigheden zijn kans te grijpen.

Het venijn zat hem echter in de staart. In de 92e minuut bezorgde Faris Haroun de thuisploeg nog een onverhoopt punt. Zulte Waregem laat zo na om een uitstekende zaak te doen, Germinal Beerschot houdt zijn kansen op een plaats bij de eerste zes gaaf. Al zullen de Antwerpenaren in de laatste twee wedstrijden dan wel een ander gezicht moeten tonen. (AN)

Opstellingen

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Van Dooren Kurt 90' -
Monteyne Pieterjan   90' -
De Decker Wim   90' -
MacDonald Sherjill 64' -
Haroun Faris 90' -
Monteyne Martijn 45' -
François Guillaume 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Janczyk Dawid 90' -
Wamfor Justice 90' -
  Bank G Beoordeel
Dosunmu Tosin 45' -
Rits Mats 26' -

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Colpaert Steve 90' -
Van Nieuwenhuyze Ludwin 90' -
Taravel Jérémy 90' -
Roelandts Kevin A 90' -
Chevalier Teddy  90' -
Matton Thomas 90' -
Berrier Franck 90' -
Hyland Khaleem 90' -
D'Haene Karel 90' -
Herbeleef Germinal Beerschot - Zulte Waregem