roeRoeselare
kvkKV Kortrijk
Datum: 13/02/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Schiervelde
Verdedigers tonen Kortrijk de weg op Schiervelde
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Verdedigers tonen Kortrijk de weg op Schiervelde
Foto: © SC

Kortrijk heeft op Roeselare een uitstekende zaak gedaan met het oog op een plaatsje bij de top-zes. De troepen van Georges Leekens graaiden makkelijk de drie punten mee en springen over STVV en Standard naar een gedeelde vierde plaats.

De thuisploeg begon met goede intenties aan de wedstrijd, maar het waren de gouwgenoten uit Kortrijk die al snel de partij in handen namen met veel balbezit en doelgevaar.

Eersteling Ciman

Twee verdedigers brachten Kortrijk voor de rust al op een geruststellende 0-2 voorsprong. Laurent Ciman verlengde al vroeg een vrije trap in doel en net voor de pauze verdubbelde David Vandenbroeck met het hoofd de score. Ciman kreeg nog een tweede kans om te scoren, maar Damir Mirvic haalde het leer van de lijn.

Een mak Roeselare slaagde er niet in om Kortrijk van antwoord te dienen. Joeri Dequevy had Roeselare op het halfuur eigenlijk langszij moeten brengen, maar de belofteninternational besloot alleen voor doel pal op Glenn Verbauwhede. Een kantelpunt in de wedstrijd.

In de tweede helft vergat Kortrijk, in de persoon van Ebrahim Ibou, om de wedstrijd al snel definitief op slot te leggen. De aanvaller wrong meerdere kansen de nek om. De ondermaatse prestatie van de thuisploeg frustreerde trainer Denis Van Wijk. Hij zag zijn spelers na rust amper een goede kans bij elkaar spelen. Alleen Samir El Gaaouri slaagde erin om Verbauwhede aan het werk te zetten.

Sprongetje

Dankzij de zege springt Kortrijk over STVV en Standard naar een gedeelde vierde plaats. De West-Vlamingen tellen evenveel punten als Zulte Waregem, maar hebben wel al een wedstrijd meer gespeeld. Voor Roeselare komt een nieuwe eindronde met de tweedeklassers dichterbij.

Opstellingen

Roeselare Roeselare

  Speler G Beoordeel
Sierens Jurgen 90' -
Mirvic Damir 90' -
Huyghebaert Jeremy 90' -
Van Loo Anthony 90' -
Eyjólfsson Hólmar Örn 90' -
Dissa Mahamadou Mama 45' -
Vidarsson Bjarni 90' -
Pryor Anduele 67' -
Dequevy Joeri 90' -
Tomou Bertin 90' -
Rukavytsya Nikita 83' -
  Bank G Beoordeel
Hovine Thomas 7'  
Nikolic Stefan 23' -
El Gaaouiri Samir 45' -

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Verbauwhede Glenn   90' -
Ciman Laurent  90' -
Vandenbroeck David 90' -
De Beule Davy 90' -
Hempte Jimmy 90' -
Messoudi Mohamed 90' -
Pavlovic Nebojsa   90' -
Kums Sven 90' -
Ibou Sawaneh 72' -
Capon Brecht   90' -
Benteke Christian 90' -
  Bank G Beoordeel
Bakour Salah -  
Vrancken Wouter 18' -
Herbeleef Roeselare - KV Kortrijk