Datum: 01/08/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Luminus Arena

Herbeleef KRC Genk - Germinal Beerschot (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KRC Genk en Germinal Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom in de Cristal Arena voor de laatste wedstrijd van de eerste speeldag tussen Racing Genk een Germinal Beerschot. Frank Vercauteren kan Laszlo Köteles nog altijd niet opstellen en kiest opnieuw voor de jonge Thibault Courtois in doel. Door de schorsing van Marvin Ogunjimi staat ook Jelle Vossen, twee doelpunten tegen Inter Turku, aan de aftrap. Glen De Boeck kiest zoals verwacht achterin voor het duo Clement-Mikulic. Ook Jean Acosta Soares mag aan de wedstrijd beginnen. Het is voor de Braziliaan zijn tweede basisplaats. Vorig seizoen moocht hij voor de eerste keer starten in de wedstrijd tegen Racing Genk.
Opstellingen
Racing Genk: Courtois Thibault, Matoukou Eric, Hubert David, Tözser Daniel, Vossen Jelle, De Bruyne Kevin, Anele Ngongca, Barda Elyaniv Felix, Buffel Thomas, Carlos Pinto Chaves Joao, Pudil Daniel.
Germinal Beerschot: Pacovski Tomislav, Monteyne Pieterjan, De Decker Wim, Clement Philippe, Haroun Faris, Cruz Daniel, Acosta Soares Jean, Monteyne Martijn, Mikulic Tomislaw, Wamfor Justice, Goor Bart.
1
Ook Racing Genk en Germinal Beerschot zijn aan hun eerste wedstrijd van het seizoen begonnen. De Antwerpenaren beroerden als eerste de bal.
2
De eerste kans is voor de thuisploeg. Vossen glipt door de bezoekende defensie, maar zijn schot wordt afgeblokt door Mikulic.
4
Er zijn opvallend veel lege plaatsen in het stadion. Racing Genk zal het vertrouwen van de supporters nog moeten terugwinnen.
6

Goal
Doelpunt van Faris Haroun (Onbekend Onbekend)
De vroege voorsprong is voor Germinal Beerschot. Anele probeert de bal weg, maar kopt recht in de voeten van Haroun. Die twijfelt niet en schiet in de vlucht onder Courtois.
10
En het is Germinal Beerschot dat de bovenhand probeert te nemen. Wamfor zet een goede loopactie op door het centrum en speelt tot bij Haroun. Die krijgt het leer echter niet tot bij Goor.
11
Kevin De Bruyne heeft een goed afstandsschot in huis en wil dat ook vanavond bewijzen. Hij mikt echter ver over.
14

Goal
Doelpunt van Jelle Vossen (Elyaniv Barda)
De gelijkmaker is een feit. Jelle Vossen wil zich it seizoen opwerpen tot doelpuntenmaker bij Racing Genk en is goed bezig. Na zijn twee doelpunten tegen Inter Turku treft hij nu opnieuw raak. Met een lage schuiver geeft hij Pacovski geen kans.
18
 Gele kaart voor Daniel Cruz
Cruz loopt tegen een domme gele kaart voor protest.
22
De wedstrijd zit in een dood moment. Germinal Beerschot kwam net nog even in de buurt van Courtois, maar Joao Carlo kon net op tijd een kopbal van Haroun wegwerken voor de neus van Cruz.
25
Ook Racing Genk steekt nog eens zijn neus aan het venster met een vlotte actie. De voorzet van De Bruyne wordt in hoekschop gewerkt.
26
 Gele kaart voor Justice Wamfor

26
 Gele kaart voor Elyaniv Barda
Barda krijgt geel na wat trek- en duwwerk in het strafschopgebied.
28
Het Genkse publiek is niet opgezet met de beslissingen van scheidsrechter Nzolo. Wamfor geeft Barda een stevige por in de rug, maar blijft zonder boeking.
30
De twee doelpunten in het openingskwartier deden het beste verhopen, maar voorlopig krijgt geen van beide ploegen veel lijn in zijn spel. De slordige passes stapelen zich op.
32
 Gele kaart voor Faris Haroun
Ook Haroun krijgt een domme gele kaart voor spelbederf.
33
Eindelijk nog eens een bal tussen de palen. Pacovski heeft echter weinig moeite met de kopbal van Buffel.
36
Even oponthoud in de Cristal Arena. Buffel kreeg in een duel de knie van Haroun tegen de zijne en moest even naar de kant voor verzorging. We spelen terug met elf tegen elf.
42
Wie vanavond naar de Cristal Arena is afgezakt, beleeft er voorlopig weinig plezier aan. Buiten de twee doelpunten viel er amper iets te noteren.
42
 Gele kaart voor Tomislaw Mikulic
Vuile tackle van Mikulic op de hielen van Vossen. Nzolo had hier ook een andere kleur kunnen bovenhalen.


Scheidsrechter
Rust
De eerste helft in de Cristal Arena was geen hoogvlieger. Faris Haroun en Jelle Vossen maakten al vroeg een doelpunt, maar daarna zakte de wedstrijd helemaal in. Jerome Efong Nzolo eiste een hoofdrol op door zes gele kaarten boven te halen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
 Gele kaart voor Philippe Clement
En daar is nummer zes. Clement voor een fout op Barda.
45
 Gele kaart voor Kevin De Bruyne
Nzolo houdt een kaartenfestival. Ook De Bruyne vliegt in zijn boekje voor protest.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen. Bij Germinal Beerschot komt Bavon in de plaats van Wamfor.
46
Vervangen Justice Wamfor
Ingevallen Bavon Tshibuabua


53
We hebben er even op moeten wachten, maar Elyaniv Barda zorgt na acht minuten voor de eerste dreiging. Zijn schot gaat een metertje naast.
56
Germinal Beerschot moet oppassen achterin. Racing Genk probeert door de bezoekende defensie te glippen, maar wordt twee keer afgevlagd voor buitenspel. Straks heeft Germinal Beerschot het mogelijk wel aan zijn rekker.
57
Een nieuwe Genkse waarschuwing. De Bruyne probeert Vossen te bereiken in het centrum, maar Clement en Pacovski zitten er nog tussen.
60
Racing Genk komt dichter bij een doelpunt. Barda mikt zijn schot deze keer op de buitenkant van de paal.
61
Aiaiai! Racing Genk blijft de missers opstapelen. Barda duikt goed op voor doel, maar duwt de voorzet van Pudil deze keer naast.
64
Vervangen Jean Acosta
Ingevallen Mats Rits


65
Derde kans voor Barda in vijf minuten. De Israëliër besluit nu over de kooi van Pacovski.
71
Vervangen Daniel Cruz
Ingevallen Victor Wanyama


76
Vervangen Thomas Buffel
Ingevallen Ndabashinze Dugary


77
 2e gele kaart voor Tomislaw Mikulic
Mikulic krijgt een tweede gele kaart en mag gaan douchen.
80
Na het goed begin van de tweede helft speelt ook Racing Genk niets meer klaar. Stevenen we op een gelijkspel af of maakt er nog iemand een doelpunt?
82
Anele probeert met een laag schot Racing Genk op voorsprong te brengen. Pacovski gaat goed plat, Barda komt niet bij de rebound.
84

Goal
Doelpunt van Jelle Vossen (Onbekend Onbekend)
Jelle Vossen bezorgt Racing Genk toch nog de drie punten. Hij duwt aan de tweede paal een voorzet van Dugary tegen de netten.
86
Bart Goor is dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot scheert de paal.
90
Vervangen Jelle Vossen
Ingevallen Samuel Yeboah

Vossen krijgt een applausvervanging voor zijn uitstekende prestatie.
90
Vervangen Kevin De Bruyne
Ingevallen Fabien Camus




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.