lieLierse SK
cerCercle Brugge
0-1
Datum: 02/10/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Cornelis schiet Cercle Brugge voorbij Lierse
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Cornelis schiet Cercle Brugge voorbij Lierse
Foto: © SC

De supporters van Lierse wachten nog steeds op hun eerste thuiszege. Geel-zwart speelde met veel inzet, maar bracht voetballend te weinig. Cercle Brugge klimt na de 0-1-zege op het Lisp naar een gedeelde derde plaats.

Lierse boekte vorige week op Charleroi zijn eerste driepunter van het seizoen en hoopte daar thuis tegen Cercle Brugge een vervolg aan te breien. Dat er na de zege in het Zwarte Land nog veel werk aan de winkel is, werd nogmaals duidelijk op het Lisp.

Slordige balcirculatie

Inzet en enthousiasme kon je de troepen van Eric Van Meir niet verwijten, maar het was allemaal net iets te weinig om de bezoekers uit West-Vlaanderen in verlegenheid te brengen. Teveel slordige balcirculaties, en als de Lierse spitsen toch eens in stelling werden gebracht was de afwerking ondermaats. Dat Garry De Graef met een goed geplaatste schuiver voor de beste kans van de thuisploeg in de eerste helft zorgde was treffend. Bram Verbist ging goed plat. Akwetey Mensah ontsnapte nog aan rood na een aanslag op de benen van Owusu.

Bij Cercle Brugge ging het balletje veel beter rond en wanneer groen-zwart in het vijandige doelgebied kwam, was het wel gevaarlijk. Reynaldo had voor de openingstreffer moeten zorgen, maar de Braziliaan mikte van dichtbij over. De voorsprong kwam er toch. Via Hans Cornelis. De rechtsachter krulde een vrije trap mooi buiten het bereik van het Japanse sluitstuk van de Pallieters: 0-1.

Slotoffensief levert niets op

Een bedroevend zwakke Jurgen Cavens werd tijdens de rust uit zijn lijden verlost. Zijn vervanger, de Angolees Gilberto, bracht echter weinig beterschap. De onkunde van de thuisploeg werd alleen maar extra in de verf gezet met een festival aan slechte passes. Dat Lierse nog lang uitzicht had op puntengewin had het alleen maar te danken aan Bernt Evens. De verdediger knalde een uitstekende mogelijkheid recht op Kawashima.  

Bijna leverde het Lierse nog iets op. In een slotoffensief was een ondermaatse Wesley Sonck nog twee keer dichtbij de gelijkmaker, maar de Ninovieter raakte niet voorbij het zijnet en de kruin van Bernt Evens.Tomasz Radzinski mikte de laatste kans op de paal. Aan de overkant trof Dominic Foley nog twee keer het kader.

Lierse blijft door de nederlaag in de gevarenzone. Cercle Brugge is al vier wedstrijden ongeslagen en klimt naar een gedeelde zesde plaats in het klassement.