Datum: 16/10/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent mept KVK in twee minuten tegen het canvas
Nico Wieme
| 0 reacties
AA Gent mept KVK in twee minuten tegen het canvas
Foto: © SC

AA Gent heeft in een zoutloze partij KV Kortrijk verslagen. De Buffalo's hadden aan een flits van Randall Azofeifa en Yassine El Ghanassy genoeg om hun tegenstander in twee minuten tijd uit te tellen. De West-Vlamingen konden daar weinig tegenoverstellen.

Voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk voerde Francky Dury vier wissels door in vergelijking met de verloren match bij Club Brugge. Mario Baric nam zijn rechtsachterpositie weer in ten nadele van Christophe Grondin en Kenny Thompson kreeg op links de voorkeur op Matija Skarabot. Bernd Thijs verdrong Tim Smolders naar de bank en Ibrahima Conte verving de geblesseerde Zlatan Ljubijankic. Bij Kortrijk namen Nebosja Pavlovic en Toni Sunjic de plaatsen in van Guiseppe Rossini en Baptiste Martin.

Geeuwvoetbal

De eerste helft had niet zoveel om het lijf. AA Gent probeerde KV Kortrijk meteen onder druk te zetten en kreeg via Stijn De Smet ook twee goede kansen om op voorsprong te klimmen. De Bruggeling in Gentse loondienst trapte het leer echter twee keer over het doel van Glen Verbauwhede.

De Kerels gingen uit van een goede organisatie en prikten slechts sporadisch tegen. Davy De Beule kreeg de beste mogelijkheid, maar vond de vuisten van een attente Bojan Jorgacevic op zijn weg. Hoe goed we ook ons best doen, over de eerste helft valt er niets meer te vertellen. Een geeuw viel meermaals niet te onderdrukken. Beide teams mochten zich in de kleedkamer gaan bezinnen over de aanpak van het tweede bedrijf.

Uitgeteld in twee minuten

De tweede helft stelde aanvankelijk niet veel voor, tot Ibrahima Conte zijn kans ging, maar een uitstekende Glen Verbauwhede op zijn weg vond. Voor Gent was dit het teken om een versnelling hoger te schakelen en dat rendeerde. In twee minuten tijd telde de thuisploeg de rood-witten uit. Eerst plaatste Randall Azofeifa een vrijschop mooi in de korte hoek en amper twee minuten later rondde Yassine El Ghanassy een persoonlijke actie af.

Wie dacht dat Gent nu in overdrive zou schakelen, was eraan voor de moeite. De Buffalo’s beperkten zich tot het verdedigen van hun voorsprong en Kortrijk kon daar bitter weinig tegenoverstellen. Het enige noemenswaardige wapenfeit in deze uitermate oninteressante partij was de vervanging van El Ghanassy. De Rode Duivel kon zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken steken en ging vol de discussie aan met hulpcoach Manu Ferrera.

De Buffalo's plaatsen dankzij deze zege Club Brugge opnieuw op drie punten en verleggen de druk naar Anderlecht, Genk en Standard die morgen nog in actie komen.