Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Het Kiel maakt zich op voor een zespuntenmatch. Bij een nederlaag dreigt de thuisploeg helemaal weg te zinken in het moeras van eerste klasse. Een zege kan vertrouwen geven voor de moeilijke novembermaand met wedstrijden tegen Anderlecht en Standard. Glen De Boeck verrast met Tomislaw Mikulic en Mats Rits in de basis.

Ook STVV heeft de punten broodnodig om weg te raken uit de onderste gelederen. Guido Brepoels kan niet rekenen op de geblesseerde Ibrahima Sidibé.
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Monteyne Pieterjan, De Decker Wim, Clement Philippe, Haroun Faris, Cruz Daniel, Negrao Junior, Monteyne Martijn, Mikulic Tomislaw, Goor Bart, Rits Mats.
Sint-Truiden: Van Der Jeugt Sven, Mennes Wim, Euvrard Vincent, Rymenants Yannick, Odoi Denis, Onana Hervé Ndjana, Kotysch Sacha, Delorge Peter, Schouterden Nils, Antheunis Yorick, Deferm Giel.
1
Haroun en Negrao zorgen voor de eerste baltoets van de avond. Kan Germinal Beerschot de drie punten thuis houden of spoelt STVV de bekerkater door?
3
De belangen zijn groot vanavond en dat is ook merkbaar op het veld. Beide ploegen beginnen afwachtend aan de partij.
7
De doelmannen beleven een rustige openingsfase. Gelukkig wijst de thermometer nog meer dan tien graden aan. Zo moeten ze zich niet extra warm houden.
10
Dan toch een eerste poging richting doel. Een afvallende bal belandt voor de voeten van Goor. Die twijfelt niet, zijn schot vliegt ver over en naast.
15
De tribunes op het Kiel zijn aardig gevuld geraakt. Waar voor hun geld krijgen de fans echter niet. Veel valt er op het veld niet te beleven en daar is trainer Glen De Boeck duidelijk niet tevreden mee.
20
Het lijkt wel of beide ploegen hebben vanavond een afspraak om niet op doel te schieten. We hebben nog geen enkele doelrijpe kans genoteerd en we zijn bijna halfweg de eerste helft.
24
Alsof het tempo nog niet laag genoeg ligt, wordt de wedstrijd even stilgelegd voor een blessure van Euvrard. Hij kan echter snel weer verder.
26
Er wordt dan toch eens een bal in het doelgebied gedropt. Onana komt echter veel te laat en Kaminski kan gewoon laten lopen.
28
Het thuispubliek begint te morren. Germinal Beerschot krijgt maar geen deftige aanval bij elkaar gevoetbald.
29
Eindelijk! We hebben er bijna een halfuur op moeten wachten, het eerste doelgevaar is een feit. Rymenants duikt op in het vijandige doelgebied, Kaminski heeft een goede reflex nodig om zijn netten proper te houden.
30
Het samenspel van Germinal Beerschot is bedroevend. Er ziet veel te weinig tempo en veel te weinig diepgang in. Hoe gaan ze op die manier ooit een doelpunt maken?
31
De eerste vervanging van de wedstrijd is een feit. De scheidsrechter vraagt een nieuwe bal. Misschien was dat de boosdoener voor het zwakke eerste halfuur.
34
Odoi geeft Goor een fikse duw in de rug. Scheidsrechter Simon houdt het bij een uitbrander. De kaarten blijven voorlopig op zak.
36
Clement verlengt een ongevaarlijk Truiense voorzet onnodig in hoekschop. Hij komt er echter met de schrik vanaf. De corner levert geen Limburgs gevaar op.
40
Germinal Beerschot komt al iets dichter bij een bal tussen de palen. Mikulic mikt nu maar een metertje over de dwarsligger.
43
 Gele kaart voor Andréa Mutombo

Scheidsrechter
Rust
De eerste 45 minuten hebben geen doelpunt opgeleverd. En dat mag ook niet verbazen na een bijzonder flauwe eerste helft. Yannick Rymenants was de enige die een bal tussen de palen kreeg, Thomas Kaminski bleef echter bij de les. Zijn collega Van der Jeugt had even goed in de kleedkamer kunnen blijven. Een teleurstellend Germinal Beerschot voetbalde geen enkele deftige kans bij elkaar. Philippe Clement scoorde wel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
En nu gaat de bal tegen de netten, wordt het doelpunt afgekeurd. Clement knikte het leer mooi over Van der Jeugt, maar mag dus niet juichen.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen. Levert deze wel iets op of zetten de twee ploegen hun dramatische eerste helft gewoon verder?
47
Het begin van de tweede helft is toch al iets meer doelgericht. Van der Jeugt moet een zweefsprong maken om een vrije trap van Goor uit de lucht te plukken.

Ingevallen Andréa Mutombo

Mutombo komt Onana vervangen, maar zal goed moeten opletten. De aanvaller kreeg in de eerste helft al geel voor spelbederf aan de zijlijn.
59
Er valt weinig betereschap te bespeuren na de rust. Rymenants zorgt voor de eerste Truiense poging, maar mikt heel ver over.
60
Vervangen Mats Rits
Ingevallen Victor Wanyama

65
De beste kans in de tweede helft is voor STVV. Rymenants besluit na een individuele actie op rechts voorlangs. Hij is met voorsprong de meest dreigende speler van de avond, al is dat nu niet meteen een grootse prestatie.
69
Het ziet er uit dat deze wedstrijd geen winnaar zal opleveren. En terecht. Geen van beide ploegen verdient om vanavond de drie punten te pakken.
71
Vervangen Junior Negrao
Ingevallen Sherjill MacDonald

75
Het zit niet goed bij Germinal Beerschot. Pieterjan Monteyne gooit een voorzet voor doel, maar daar staat niemand te wachten. De linkspoot maakt zich kwaad.
79
Uit het niets komt er dan toch een kansje voor de thuisploeg. Haroun is te verrast en knikt over.
83
Houdt Germinal Beerschot de drie punten toch nog thuis? De Antwerpenaren trekken naar voren, maar komen voorlopig niet tot kansen. Bij STVV is het momenteel alle hens aan dek.