cerCercle Brugge
gntKAA Gent
0-1
72' Tim Smolders (pen)
Datum: 07/11/2010 20:30
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Cercle Brugge - KAA Gent (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Cercle Brugge en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Cercle Brugge en AA Gent werken de laatste wedstrijd van de veertiende speeldag af. AA Gent speelt voor de tweede plaats, Cercle kan derde worden.

Cercle Brugge heeft dit seizoen een uitstekende thuisreputatie. Zowel Club Brugge als Anderlecht gingen in het Jan Breydelstadion al voor de bijl. Groen-zwart leed bovendien geen enkele nederlaag voor eigen volk.

Bij winst klimmen Bob Peeters en co naar een gedeelde derde plaats met AA Gent en KV Mechelen. Bovendien zullen de Portugese huurlingen revanche willen nemen voor de Gentse zege tegen hun moederclub Sporting Lissabon.

AA Gent hoopt dan weer uit die wedstrijd vertrouwen te putten om de voeling met de top in eigen land niet te verliezen. Bij een overwinning worden de Buffalo’s samen met Anderlecht tweede, op twee punten van leider Racing Genk.

Francky Dury kan geen beroep doen op de geblesseerde Stef Wils. Elimane Coulibaly is ook niet 100 procent fit en start op de bank.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Vidarsson Arnar, Cornelis Hans, Iachtchouk Oleg, Kelhar Dejan, Reynaldo Dos Santos Silva , Neto Renato , Pereira Reis Nuno Miguel, Van Eenoo Lukas, Acheampong William Owusu.
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Hanstveit Erlend, Smolders Tim, Thijs Bernd, El Ghanassy Yassine, Thompson Kenny, Baric Mario, De Smet Stijn, Arbeitman Shlomi, Ljubijankic Zlatan.
1
Voila, de laatste wedstrijd van de dertiende speeldag is afgetrapt. Wie mag er over 90 minuten een feestje bouwen: Cercle Brugge of AA Gent?
3
Jorgacevic is de eerste doelman die aan het werk wordt gezet. Een verrassend schot van Iachtchouk is gevaarlijker dan verwacht. De Serviër moet zich volledig strekken en onderschept het leer in twee tijden.
6
Cercle en Gent houden een rustige studieronde. Al probeert de thuisploeg het initiatief toch naar zich toe te trekken. Owusu kan net niet bij een voorzet van de mee opgerukte Evens.
9
Botsing tussen Neto en Arbeitman. Delferière laat de vier ploegartsen op het veld komen. De schade valt goed mee. Beide spelers kunnen al snel terug het spel hervatten.
11
De wedstrijd ligt opnieuw stil. Deze keer ligt Reis tegen de vlakte. Op deze manier is het natuurlijk heel moeilijk om tempo in de wedstrijd te krijgen.
13
We zijn terug vertrokken. Blijkbaar kwam er wat bloed aan te pas, want Reis moest zich eerst terug melden bij scheidsrechter Delferière.
15
De wedstrijd mist voorlopig nog wat animo om er een aangenaam kijkstuk van te maken. Een doelpunt kan de partij misschien openbreken.
16
Er gebeurt dan toch iets. Bob Peeters veert recht van zijn bank. Delferière geeft vlak voor zijn neus een inworp aan AA Gent en daar is hij het duidelijk niet mee eens.
19
Bram Verbist mag zich even opwarmen. Na een goede actie van El Ghanassy trapt Ljubijankic het leer richting doel. De Antwerpse doelman is attent en gaat goed plat.
23
De handen in het Jan Breydelstadion gaan even op mekaar. Reynaldo schudt een mooie actie uit zijn voeten, maar de inspanning van de Braziliaan krijgt geen vervolg. De pas richting Iachtchouk is iets te hard.
26
Bernd Thijs grijpt zich naar de haren. Ei zo na zette hij AA Gent op voorsprong. Zijn kopbal strandt op de dwarsligger.
29
Reynaldo wordt duidelijk bij de mouw getrokken door Kenny Thompson, maar scheidsrechter Delferière ziet geen fout en laat doorspelen.
32
AA Gent wordt nu toch de gevaarlijikste ploeg. Ljubijankic legt vanop de achterlijn terug tot bij Thijs. Zijn schot wijkt af, de hoekschop levert de bezoekers niets op.
33
De Gentse druk gaat de hoogte in. Deze keer komt de kans op naam van Tim Smolders. Verbist maakt zich echter weinig zorgen en pakt eenvoudig.
35
Wat scheelt het? Cercle legt nog eens een vloeiende aanval op de mat en bijna is het prijs. Owusu komt net tekort om een voorzet van Reynaldo richting doel te deviëren.
40
Met de rust in zicht voert Cercel Brugge de druk wat op. Groen-zwart zet de Buffalo's even vast voor egien doel. Kansen levert het offensief echter niet op.
41
Jaja, een linke kopbal van Ljubijankic. De bal blijft lang in de lucht hangen, maar Verbist is bij de les en houdt zijn netten schoon.
44
Yassine El Ghanassy probeert een strafschop te versieren. De Rode Duivel wringt zich tussen twee groen-zwarte spelers en gaat dan door de knieën met een vragende blik richting Delferière. Die geeft aan dat er gewoon wordt verder gespeeld.
45
Het wordt nog bijna 0-1 in de slotseconden van de eerste helft. Verbist moet alles uit de kast halen om Ljubijankic het scoren te beletten.

Scheidsrechter
Rust
Het is nog wachten op kansen en doelpunten in Cercle Brugge – AA Gent. De Buffalo’s hebben duidelijk nog de Europese opdracht tegen Lissabon in de benen en woekeren niet met hun krachten. Bernd Thijs kreeg de beste kans, maar mikte zijn kopbal op de dwarsligger. In de slotseconden hield Verbist Ljubijankic nog van een doelpunt.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn vertrokken voor de tweede helft. Hopelijk brengt die meer dan de eerste 45 minuten.
48
Cercle Brugge komt het sterkste uit de kleedkamers en creëert twee goede mogelijkheden in twee minuten. Een schot van Reynaldo gaat maar nipt naast en Iachtchouk dwingt Jorgacevic tot een belangrijke redding.
52
AA Gent laat zich een eerste keer zien na de rust. De poging van Iachtchouk waait enkele meters over.
56
AA Gent dwingt al zijn achtste hoekschop af. Daar staat eentje voor Cercle tegenover. Gevaar levert het wel niet op voor de bezoekers.
58
 Gele kaart voor Marko Suler
Suler ontsnapt aan een rode kaart. De Sloveen stopt Reynaldo af met de elleboog, al dan niet bewust, en krijgt een gele kaart onder de neus geduwd.
59
Het Vlaamse treffen levert meer animo op na rust. Tim Smolders krijgt nog een schietkans, maar besluit in het zijnet.
62
Vervangen Stijn De Smet
Ingevallen Randall Azofeifa

Dury voert een eerste wissel door. De supporters van Cercle applaudiseren voor ex-speler De Smet.
64
Thompson tovert een rare curve uit de bal en brengt zo Verbist bijna in de problemen. De Cercle-doelman houdt met een onorthodoxe redding zijn netten proper.
65
Evens schudt met het hoofd. Hij schilderde bijna de 1-0 op het hoofd van Owusu. De kopbal van de Braziliaan spat uiteen op de lat.
69
De wedstrijd is nu volledig opengebarst. Een afvallende bal komt voor de voeten van Azofeifa. De Costa Ricaan knalt tegen de paal. Er hangt een doelpunt in de lucht.
71
 Gele kaart voor Dejan Kelhar
Delferière legt de bal op de stip na een fout van Kelhar. De verdediger houdt er ook nog een kaart aan over.
72
Smolders trapt de elfmeter in doel, maar El Ghanassy was te vroeg vertrokken. De strafschop moet hernomen worden.
72

Goal
Doelpunt van Tim Smolders (Onbekend Onbekend)
Smolders twijfelt niet en zet zich opnieuw achter de bal. Hij trapt opnieuw naar dezelfde hoek. Verbist is er dicht bij, maar de elfmeter van Smolders zit perfect in het zijnetje.
76
 Gele kaart voor Nuno Reis

77
Vervangen Shlomi Arbeitman
Ingevallen Elimane Coulibaly

77
AA Gent ontsnapt aan de gelijkmaker.Owusu is neller bij de bal dan zijn tegenstander. Jorgacevic werkt weg met de voet.
82
Cercle Brugge geeft niet op en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Owusu probeert Jorgacevic te verrassen met een gekruld schot. De Serviër kan de bal gewoon laten gaan.
85
Vervangen Zlatan Ljubijankic
Ingevallen Ibrahima Conte

90
Cercle gaat zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen lijden. Groen-zwart schreeuwde nog om een strafschop, maar scheidsrechter Delferière had daar geen oren naar.