cluClub Brugge
cerCercle Brugge
0-1
Datum: 21/11/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Cercle Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Jan Breydel loopt niet helemaal vol voor de Brugse derby. Het late aanvangsuur, de steeds weerkerende verkeersproblemen rond Brugge en de koude zullen daar wel niet vreemd aan zijn. De fans die er zijn, zorgen wel al voor een leuke sfeer. Het is wachten op de spelers die er over enkele minuten aan beginnen.

Vooraf
In Jan Breydel staat de Brugse derby op het programma. Na de turbulente heenmatch en de matige heenronde van Club wordt er in beide kampen enorm uitgekeken naar deze wedstrijd. Blauw-zwart ging in de heenronde met de billen bloot tegen de buren en Dorege Kouemaha deelde een kopstoot uit aan Hans Cornelis. Voor deze partij heeft Adrie Koster Nabil Dirar terug in de selectie opgenomen. Maxime Lestienne zit zijn eerste van vier schorsingsdagen uit en Junior Diaz is nog geblesseerd. Cercle haalde nul op negen uit de laatste drie matchen, maar dat zorgt voor weinig druk in de vereniging. Bob Peeters kan niet rekenen op de geblesseerden Honour Gombami, Tony Sergeant en Dominic Foley. Denis Viane is geschorst na zijn rode kaart op Genk.
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Camozzato Marcos, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Van Gijseghem Daan, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Portier Anthony, Evens Bernt, Vidarsson Arnar, Cornelis Hans, Iachtchouk Oleg, Reynaldo Dos Santos Silva , Pereira Reis Nuno Miguel, Neto Renato , Van Eenoo Lukas, Acheampong William Owusu.
00:00
Voor aanvang van de match worden Raoul Lambert en Jules Verriest geëerd als speler van de eeuw van respectievelijk Club en Cercle. Beide heren gaan hun eigen supporters groeten, maar ook die van de tegenpartij en krijgen langs de twee kanten een daverend applaus.
1
Cercle brengt de bal aan het rollen.
1
Het eerste schot richting doel is er één van Cercle. Owusu mikt nog vrij ver over.
2
Bij zijn eerste balcontacten wordt Bernt Evens meteen op een hels fluitconcert en awoertgeroep getrakteerd.
4
Odjidja gaat op wandel en wordt neergelegd. De Brugse middenvelder gaat neer in de zestien, maar Wouters legt de bal erbuiten. Met Vargas heeft Club natuurlijk een sterk wapen in huis om hier iets uit te puren.
5
Het vizier van de Venezolaan staat duidelijk nog niet op scherp, want hij knalt de bal recht in de muur.
10
Na een veelbelovende start hebben de twee Brugse ploegen de voet even van het gaspedaal gehaald. Club heeft wel het meeste balbezit, maar zorgt vooralsnog niet voor gevaar. Cercle speculeert op de tegenaanval.
14
Wat een kans voor Kouemaha. De Kameroener staat volledig ongedekt bij een hoekschop van Vargas, maar toont nog maar eens in wat voor een vormcrisis hij zich bevindt. Zijn kopbal is recht naar de grond en belandt nog aan de zijkant van het doel. Geraerts kan het leer met een omhaal zowaar nog binnenhouden.
21
 Gele kaart voor Oleg Iachtchouk
Blondel knokt zich tot bij de bal, maar kan de tackle van Iachtchouk niet meer ontwijken. De Oekraïner krijgt de eerste gele kaart van de match.
23
Kouemaha speelt de bal centraal knullig in bij Iachtchouk. Cercle brengt de tegenaanval op gang, maar kan er niets uit puren.
24
Oh la la, wat een kans voor Club. Marcos zet goed voor en Kouemaha troeft Verbist af in de lucht. Geraerts lijkt de bal in doel te deviëren, maar een Cerclespeler kan op de lijn ontzetten.
28
Vargas is weer de man die voor de creativiteit zorgt bij Club. De kwikzilveren middenvelder steekt het leer door naar Geraerts, maar die kan onvoldoende kracht zetten om gevaarlijk te zijn.
29
Dit keer is Geraerts er veel dichter bij. De Cercleverdediging let niet goed op bij een inworp en de Limburger mag van aan de hoek van de zestien uithalen. De bal zoeft een metertje naast de kooi van Verbist.
31
Comedy Capers op Brugge. Cornelis werpt heel ver in, de bal botst, Stijnen miskijkt er zich op en ziet het leer over zich richting doel gaan. Simaeys brengt redding op de lijn.
36
Iachtchouk kopt een voorzet van Evens toch nog een eindje naast het Clubdoel.
37
Op een snelle tegenaanval trapt Van Gijseghem het leer tegen Owusu aan. Stijnen komt tijdig uit zijn doel en pareert het schot van de Ghanees.
39
Nu is het Cercle dat een dot van een kans de nek omdraait. Evens dropt de bal over de Clubdefensie en speelt zo Iachtchouk vrij. Van Gijseghem werpt zich in de baan van het schot.
40
En weer een uitstekende mogelijkheid voor groen-zwart. Ook Owusu vindt de weg naar de netten niet.


Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een brilscore in Brugge. Club had het meeste balbezit en stelde zich in de eerste 40 minuten ook het gevaarlijkst aan, maar Karel Geraerts miste de kansen om te scoren. Op slag van rusten creëerde ook Cercle twee goede mogelijkheden: Iachtchouk en Owusu vonden de weg naar doel echter niet.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Er is tijdens de pauze één wissel doorgevoerd. Niet bij de ploegen, maar wel bij het scheidsrechterlijke kwartet. Wouters heeft een blessure opgelopen en Geldhof neemt zijn plaats in.
46
We zijn er weer aan begonnen.
48
Blondel verstuurt een center richting Simaeys, maar de Brabander kan ondanks zijn grote lengte niet hoog genoeg klimmen om te scoren.
50
Club probeert zijn stempel te drukken, maar is vooralsnog te onzorgvuldig in de passing.
54
Dé kans van de match strandt tegen de onderkant van de lat. Kouemaha haalt uit van een eindje buiten de zestien, het schot van de Kameroener wijkt af op een bezoekende voet en de rest van het verhaal heeft u net gelezen. Verbist kan het leer makkelijk oprapen.
58
Vervangen Lukas Van Eenoo
Ingevallen Kristof D'Haene


61
Nu ontsnapt Club aan een achterstand. Reynaldo omspeelt landgenoot Marcos en stuurt Iachtchouk weg op rechts. De Oekraïner bedient opnieuw Reynaldo, maar Marcos loopt goed in de weg, waardoor Stijnen de bal kan oprapen.
66
Vervangen Marcos Camozzato
Ingevallen Nabil Dirar

Na enkele weken verbanning naar de B-kern krijgt Dirar een nieuwe kans. Benieuwd of de Marokkaanse Belg er zin in heeft.
70
 Gele kaart voor Bernt Evens
Dirar speelt Evens door de benen en dat kan de ex-Clubspeler niet hebben. Geel is zijn deel.
73
Club gaat nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar de Cercledefensie kraakt niet.
75
Ook Perisic mag zich opmaken voor een invalbeurt.
77

Goal
Doelpunt van Kristof D'Haene (Onbekend Onbekend)
Stijnen ranselt eerst nog een schot uit zijn kooi, maar tegen de schuiver van D'Haene is de Clubgoalie kansloos. Bij Club zijn woedend omdat ref Geldhof tot twee keer toe weigerde Club een vrijschop mee te geven.
78
Vervangen Peter Van Der Heyden
Ingevallen Ivan Perisic

Koster haalt er ook zijn tweede flankverdediger af.
81
Man man man. Owusu geraakt ook in twee tijden niet voorbij Stijnen. Eerst viseert hij de paal, in de herneming trapt hij in het zijnet.
86
Vervangen Jonathan Blondel
Ingevallen Wilfried Dalmat


87
Verbist kan nog tijdig een kopbal van Geraerts van de lijn houden.
88
Vervangen William Owusu
Ingevallen Sergiy Serebrennikov


90
Vervangen Oleg Iachtchouk
Ingevallen Frederik Boi




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.