Datum: 20/11/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - KV Mechelen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De KBVB maakt van de gelegenheid gebruik om de WK-kandidatuur te promoten. Verschillende jeugdspelers lopen met een groot spandoek rond de middencirkel. Het enthousiasme van de omroeper slaat echter niet over op het publiek. Een zonderling loopt wat zielig met een vlag langs de zijlijn en dat wordt in de perstribune op gelach onthaald.

Vooraf
In het Daknamstadion kijkt iedereen uit naar de interessante partij tussen Lokeren en KV Mechelen. Beide teams hebben zich in de top zes gedrongen en willen die plaats liefst tot het einde van de reguliere competitie behouden. Bovendien wisselde Peter Maes in het tussenseizoen de Maneblussers voor de Waaslanders en die overgang deed in Mechelen heel wat stop opwaaien. Bij de thuisploeg zijn Barry Boubacar Copa en Sepp De Roover geblesseerd. Marc Brys moet het enkel zonder Tom Soetaers stellen. De middenvelder ligt in de lappenmand met een buikspierblessure.
Opstellingen
Lokeren: Lazic Jugoslav, Taravel Jérémy, Maric Mijat, Tiko Tshilola Tshinyama, Overmeire Killian, Persoons Koen, De Ceulaer Benjamin, Mokulu Tembe Benjamin, Tshimanga Katuku, De Bock Laurens, Leko Ivan.
KV Mechelen: Renard Olivier, Pandza Boris, Van Hoevelen Kenny, Chen Xavier, Wilmet Jonathan, Mununga Joachim, Benteke Christian, Gorius Julien, Geudens Kevin, Buyens Yoni, Ghomsi Antonio.
1
De wedstrijd is op gang getrapt. De sfeer langs beide supporterszijden is prima.
3
Het tempo zit meteen in de wedstrijd. Beide ploegen lijken vol voor de overwinning te gaan.
4
Tschimanga kan onvoldoende kracht zetten op een voorzet van links. Renard heeft de bal maar voor het oprapen.
7
Maric gaat neer in de zestien na een contact met een Mechelaar, maar ref Virant laat doorspelen.
10
 Gele kaart voor Ivan Leko
Met veel gestes zwaait Virant met geel naar Leko omdat ... hij een vrijschop te snel genomen heeft.
11
De tweede poging van Leko levert ei zo na een doelpunt op. Overmeire kopt het leer keihard tegen de dwarsligger. Mechelen ontsnapt aan een achterstand.
13
KV lanceert meteen daarop een aanval en daarbij probeert Wilmet de uitgekomen Lazic te lobben. Ook de poging van de bezoekende spits strandt een stille dood op de lat.
13
Mokulu gaat alleen op Renard af, maar Chen heeft een goede sliding in huis. De Mechelse rechtsachter speelt duidelijk de bal en Virant laat dan ook terecht doorspelen. Bij Lokeren zien ze dit even anders.
15

Goal
Doelpunt van Christian Benteke (Jonathan Wilmet)
Wilmet heeft een loepzuivere voorzet in huis en Benteke, volledig vrijstaand, kan achterwaarts in doel koppen.
16
Oh la la, plots zien ze sterretjes bij Lokeren. Lazic houdt Mununga van een doelpunt en in de herneming schuift Buyens de bal naast de gapende doelmond.
23
 Gele kaart voor Kenny Van Hoevelen
Van Hoevelen legt Leko neer en krijgt terecht geel.
25
De frustraties stapelen zich op bij Lokeren. Overmeire duwt Mununga neer en is het duidelijk niet eens met de beslissing van Virant om KVM een vrijschop te geven.
28
Het vizier van Leko staat duidelijk niet op scherp. De Kroaat trapt een vrijschop onbesuisd hoog over.
29
Wilmet krijgt de bal op links en trekt naar binnen. Zijn afstandsschot kan Lazic niet verontrusten.
31

Goal
Doelpunt van Benjamin De Ceulaer (Onbekend Onbekend)
En de bordjes hangen weer in evenwicht. Eerst kan Renard nog redding brengen op een kopbal van Taravel, maar tegen de tweede bal van De Ceulaer is de KVM-doelman kansloos.
36
Bijna stond de 1-2 op het bord. Wilmet ontwijkt een ongecontroleerde tackle van Persoons en diens voorzet wordt door een Lokerenspeler richting eigen doel gedevieerd. Bij de thuisploeg kunnen ze het leer nog tijdig ontzetten.
38
Virant fluit voor een fout van Gorius. De Mechelaar gaat in de clinch met Taravel en beide kemphanen staan kop aan kop. De scheidsrechter blust het brandje zonder kaarten.
40
Mununga mist zijn schot compleet en ziet de bal nog ver naast het doel van Lazic hobbelen. Hier zat meer in voor de Maneblussers.
45
Gorius heeft een goede omhaal in huis. Lazic is geklopt, maar ziet de bal tot zijn eigen opluchting over de kruising vliegen.


Scheidsrechter
Rust
Na een genietbare eerste helft hangen de bordjes in evenwicht. Lokeren schoot het best uit de startblokken, maar het was Mechelen dat via Benteke op voorsprong klom. De thuisploeg ging dan op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook op het halfuur. Het spel ging nog goed op en af met enkele halve kansen langs beide zijden.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Mununga en Benteke brengen de bal weer aan het rollen. Hopelijk krijgen we even vermakelijke tweede helft voorgeschoteld.
47
Persoons vlamt in één tijd een metertje naast.
49
Ook Geudens probeert van het op afstand. Lazic kent er geen problemen mee.
50
Mokulu neemt de bal goed aan met de borst en trapt in de draai op doel. Renard gaat goed plat.
52
 Gele kaart voor Koen Persoons
Persoons gaat met de voet vooruit door op Geudens.
55
De Bock kegelt Mununga onderuit, maar Virant ziet hier geen fout in.
60
Het spel in de tweede helft wordt gekenmerkt door een aantal slordigheden langs beide zijden.
60
 Gele kaart voor Boris Pandza
Pandza maait De Ceulaer neer en loopt tegen geel aan.
62
Eindelijk nog eens een vlotte actie van Lokeren. Overmeire speelt snel Leko aan die Persoons het straatje instuurt. Wilmet doorziet het Lokerse manoeuvre goed en legt zich goed in de baan van het schot van de ex-Mechelaar.
68
Beide teams zouden een kwaliteitsinjectie goed kunnen gebruiken, want het contrast met de eerste 45 minuten is groot. Veel goede wil, maar evenveel slordigheden en weinig vloeiende acties.
70

Goal
Doelpunt van Benjamin De Ceulaer (Benjamin Mokulu)
Op het moment dat iedereen bijna in slaap lag, brengt De Ceulaer weer leven in de brouwerij. Mokulu stuurt de kwikzilveren spits door de Mechelse defensie, hij omspeelt Renard en schuift de bal in het lege doel.
74
En daar is De Ceulaer opnieuw. Nu trapt hij een hoekschop over.
76
Vervangen Kevin Geudens
Ingevallen Bjarni Vidarsson


78
Renard komt tijdig uit zijn doelvlak om Mokulu van de 3-1 te houden. Malinois heeft op dit moment geen antwoord op het Lokerse spel en lijkt de achterstand niet kunnen wegwerken.
81
Amai, daar was bijna de gelijkmaker. Mununga schildert de bal op het hoofd van de Benteke, maar de Standardhuurling kopt rakelings naast.
81
 Gele kaart voor Benjamin Mokulu

83
 Gele kaart voor Benjamin De Ceulaer
De Ceulaer gaat in de clinch met Buyens en beide spelers lopen tegen geel aan. Meteen de laatste actie van de Limburger in Lokerse loondienst.
83
Vervangen Benjamin De Ceulaer
Ingevallen Nill De Pauw


83
 Gele kaart voor Yoni Buyens

85

Goal
Doelpunt van Tsholola Tiko (Onbekend Onbekend)
Tiko poeiert een afvallende bal in één tijd voorbij een verbouwereerde Renard. Dit zal wel de beslissing zijn.
87
Vervangen Jonathan Wilmet
Ingevallen Boubacar Dialiba Diabang


88
Vervangen Ivan Leko
Ingevallen Geir Ludvig Fevang

Het regent nu vervangingen.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.