Volg de match tussen KRC Genk en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Genk moet het doen zonder de geblesseerde Vossen. Vooraan staat het duo Barda-Ogunjimi, terwijl Joneleit de voorkeur blijft behouden op Matoukou. Bij Gent zit Coulibaly de eerste van zijn drie schorsingsdagen uit.
Racing Genk: Courtois Thibault, Joneleit Torben, Hubert David, Tözser Daniel, Anele Ngongca, Barda Elyaniv, Buffel Thomas, Dugary Ndabashinze, Carlos Pinto Chaves Joao, Ogunjimi Marvin, Pudil Daniel.
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Wils Stef, Smolders Tim, Azofeifa Randall, El Ghanassy Yassine, Thompson Kenny, Baric Mario, Arbeitman Shlomi, Ljubijankic Zlatan, De Smet Stijn.
Barda en Ogunjimi krijgen de eer om de topper tussen de nummer één en de nummer drie aan de gang te trappen.
2

Goal
Doelpunt van Torben Joneleit (Onbekend Onbekend)
Amper twee minuten bezig of Genk mocht al zijn tweede corner na elkaar nemen. De tweede was ook de goede, want Joneleit mocht helemaal ongedekt binnenkoppen. Een schitterende start voor Genk.
4
Ogunjimi pikt een verkeerde pass op en rukt op richting doel. Zijn voorzet wordt echter onderschept door Jorgacevic.
5
 Gele kaart voor Marko Suler

9

Owngoal
Owngoal van Joao Carlos: -
De voorsprong van Genk heeft niet lang op het bord gestaan. Na geklungel in de Limburgse verdediging mag Ljubijankic voorzetten en tikt Arbitman via Carlos vrijwel ongehinderd binnen.
13
Genk heeft het evenwicht kunnen herstellen en Genk staat achteraan op wankele benen te verdedigen.
15
Genk was kort bij een tweede doelpunt, maar Jorgacevic zit goed op de bal.
19
Genk leek na de vroege voorsprong de touwtjes in handen te hebben, maar ziet Gent nu toch serieus komen opzetten.
23
 Gele kaart voor Daniel Pudil

25
Ogunjimi mist zijn tweede grote kans. Alleen voor Jorgacevic plaatst hij de bal veel te wijd. De Gentse doelman had zijn doel ook goed klein gemaakt.
31

Goal
Doelpunt van Shlomi Arbeitman (Zlatan Ljubijankic)
De bezoekers komen verdiend op voorsprong. Na een heerlijke doorsteekbal kan Ljubijankic de bal voor doel geven. Arbeitman tikt simpel binnen.
36
Genk komt bijna langszij. Het schot van Buffel belandt echter in hoekschop.
39
Gent speelt de bal mooi rond. De Buffalo's maken indruk. Genk moet terug.
43
Pudil beleeft een moeilijke avond tegen El Ghanassy. De Gent-speler is veel sneller dan de linksback.
45
Een hoekschop belandt tussen Joneleit en Ogunjimi. De aanvaller trapt de bal richting doel. Het leer gaat via de lat over.
45
Gent zet een counter in met De Smet. Die kiest er voor om zelf te gaan terwijl er twee man alleen voor doel staan te wachten. Dit had de 1-3 moeten opleveren.

Scheidsrechter
Rust
Gent staat met 1-2 voor bij de competitieleider. De voorsprong is verdiend voor de bezoekers. Genk begon het beste en kwam al heel snel voor via Joneleit. Arbeitman zette die situatie helemaal om.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Gent trapt de tweede helft op gang. Genk zal uit een ander vaatje moeten tappen als het nog wil terugkomen.
49
De thuisploeg is met goede intenties uit de kleedkamer gekomen. Vooralsnog komen er wel nog geen kansen voort uit de goede bedoelingen van de Limburgers.
51
Barda rolt de rechterflank van Gent op en zet voor. Ogunjimi kan net niet afdrukken.
52
Deze keer is het Barda die net niet kan afwerken nadat een vrije trap van Tözser voor zijn voeten valt. Genk is duidelijk het best gestart.
52
 Gele kaart voor Mario Baric

56
 2e gele kaart voor Marko Suler
Barda loopt Suler er genadeloos af. De verdediger duwt de Genk-aanvaller tegen de grond en krijgt terecht een tweede gele kaart.
57
Gent komt nu niet meer van onder de Genkse druk. Het wordt nog een lastig laatste halfuur.
58
Vervangen Stijn De Smet
Ingevallen Erlend Hanstveit

61
Pudil trapt een afvallende bal een paar meter naast de kooi van Jorgacevic. Gent krijgt het steeds lastiger om overeind te blijven.
63
De thuisploeg probeert het vooral vanop afstand. Deze keer is het Tözser die uithaalt van net buiten de zestien. Geen probleem voor de Gentse goalie.
64
Barda komt naar binnen en haalt hard uit. De bal zwaait echter volledig af en gaat meters naast.
65
Barda met de voorzet deze keer. Dugary kopt via Thompson zwak in de handen van Jorgacevic. Hoe lang kan Gent dit nog volhouden?
67
Gent komt dan toch ook eens dreigen. El Ghanassy besluit net naast. Op de counter is het bijna 2-2. Buffel besluit echter te zwak.
69
Ogunjimi kapt zich prachtig vrij. Vanuit een scherpe hoek trapt hij recht op Jorgacevic.
71
Gent kan de bal nu even in de ploeg houden. Het krijgt drie corners op rij.
73
 Gele kaart voor Kenny Thompson

73
Vervangen David Hubert
Ingevallen Fabien Camus

74
Pudil haalt uit op een afvallende bal. De bal verdwijnt in hoekschop.
76
Barda speelt Jorgacevic door de benen. De bal komt voor een leeg doel. Hanstveit kan het leer wegwerken.