Datum: 27/11/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - Lierse SK (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Standard en Lierse SK live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Standard en Lierse hebben vanavond iets recht te zetten. De Luikenaars gingen vorige week onderuit na een zwakke match bij Zulte Waregem. De Pallieters verloren in extremis de zespuntenmatch tegen STVV.

Dominique D'Onofrio kiest voor een aanvallende opstelling met Luigi Pierioni in de ploeg. Bij Lierse komt Joerie Dequevy terug in de ploeg.
Opstellingen
Standard: Blazic Srdan, Pocognoli Sebastien, Ciman Laurent, Opare Daniel, Defour Steven, Witsel Axel, Carcela-Gonzalez Mehdi, Mangala Eliaquim, Pieroni Luigi, Leye Mbaye, Cyriac Gohi Bi.
Lierse SK: Kawashima Eiji, De Graef Garry, Vandooren Gonzague, Gaxa Sibonsio, Camacho da Silva Bruno Leone , Davids Lance, Dequevy Joeri, El-Gabas Mohamed , Radzinski Tomasz, Kovacs Peter, Claasen Daylon.
1
De bal rolt. Wie kan er vanavond de rug rechten. Standard of Lierse?
3
De eerste kans is er eentje voor de bezoekers, maar El-Gabas knalt naast.
5
Lierse is het beste uit de startblokken geschoten, maar Standard laat zich niet doen. De reactie komt er via Witsel. Hij zet Kawashima aan het werk.
7
Kawashima houdt Lierse recht op Sclessin. Met een schitterende reflex houdt hij Eliaquim Mangala van de openingstreffer.
11
Lierse komt goed weg. Cyriac doet de netten trillen, maar de Congolees wordt teruggefloten voor buitenspel.
13

Goal
Doelpunt van Axel Witsel (Onbekend Onbekend)
De bal hangt nu toch tegen de netten. Defour stuurt Wirtsel diep en die twijfelt niet, hij knalt hard de openingstreffer voorbij Kawashima.
16
Ondanks de achterstand blijf Lierse goed meevoetballen op Sclessin. Maar met de huidige stand schieten de Pallieters niets op.
20
Standard geeft Lierse het gevoel dat ze hier iets kunnen rapen, maar dan proberen de Rouches met de snelle Cyriac tegen te prikken. Valt er zo een tweede Luiks doelpunt?
23
Standard dwingt een derde hoekschop af. Carcela mikt naar de eerste paal, maar Kovacs kopt weg. Bij een tweede poging mikt Mangala naast.
25
De Luikenaars controleren eenvoudig de wedstrijd. Lierse probeert wel, maar slaagt er niet in om Standard in de problemen te brengen.
27
Leye laat de kans liggen om de score te verdubbelen. Carcela levert een gemeten voorzet af op zijn Senegalees hoofd, maar de spits krijgt zijn kopbal niet gekadreerd.
28
Leye krijgt een nieuwe kopkans. Zijn kopbal is deze keer beter gericht, Kawashima houdt Lierse in de wedstrijd.
31
Cyriac kopt nu tegen de onderkant van de lat. De Congolees stond wel buitenspel, maar de druk wordt groter.
35

Goal
Doelpunt van Luigi Pieroni (Mehdi Carcela)
Het kon niet uitblijven. Luigi Pieroni verdubbelt de voorsprong. De aanvaller werd volledig over het hoofd gezien en kan vrij een voorzet van Carcela binnenknikken.
39

Goal
Doelpunt van Gohi Bi Cyriac (Steven Defour)
De wedstrijd lijkt nu definitief gespeeld. Standard gaat wel heel makkelijk door de Lierse defensie. Steven Defour biedt Cyriac zijn eerste van de avond aan. Een afstraffing dreigt voor Lierse.
43
Standard is niet van plan om de teugels te laten vieren. Pieroni dwingt Kawashima tot een nieuwe redding. Hij stond wel al buitenspel.


Scheidsrechter
Rust
Standard is op weg naar een makkelijke zege. Lierse begon goed aan de wedstrijd, maar de Luikenaars toonden zich bij iedere aanval aartsgevaarlijk. Witsel, Pieroni en Cyriac gaven Kawashima drie keer het nakijken. De Japanse doelmannen voorkwam met enkele reddingen nog erger.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen. Gaat Standard voor een monsterscore of spaart het Lierse van erger?
46
Vervangen Garry De Graef
Ingevallen Mattia Notari


46
Vervangen Mohamed El Gabas
Ingevallen Felisberto SebastiĆ£o de Graca Amaral


49
 Gele kaart voor Gonzague Vandooren
Vandooren is de eerste die in het boekje van Dierick verdwijnt. Hij haalt Cyriac onderuit.
51
Standardgaat op zoek naar een vierde treffer. Cyriac knalt op de lat. De bal komt terug in het spel en Kawashima duwt de bal bijna in eigen doel.
55

Goal
Doelpunt van Axel Witsel (Onbekend Onbekend)
Het gaat van kwaad naar erger voor Lierse. Kawashima kan Cyriac nog van een doelpunt houden, maar op de daaropvolgende hoekschop knalt Witsel de bal tegen de touwen.
57
De Luikse fans zijn blij met de prestatie van hun spelers. De naam van doelpuntenmaker Witsel rolt over de tongen.
60
Vervangen Tomasz Radzinski
Ingevallen Jurgen Cavens


61

Goal
Doelpunt van Mehdi Carcela (Onbekend Onbekend)
Het stopt maar niet. Nu zet Mehdi Carcela zijn naam op het scorebord. Met een schitterend schot in de kruising maakt hij de forfaitcijfers volledig.
63
Het wordt nog een lange avond voor Lierse. Hoeveel doelpunten krijgt Kawashima nog in zijn mandje?
67

Goal
Doelpunt van Gohi Bi Cyriac (Onbekend Onbekend)
We mogen er een telraampje bijhalen. Opare maakt een gezondheidswandeling door de Lierse defensie en biedt Cyriac zijn tweede van de avond aan: 6-0. Kawashima wordt er depressief van.
69
Het zit Lierse niet mee. Camacho redt de eer, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd. Terecht. De Braziliaan stond buitenspel en beroerde het leer bovendien met de hand.
70
Vervangen Luigi Pieroni
Ingevallen Aloys Nong


78
Vervangen Mbaye Leye
Ingevallen Gheorghe Grozav


79

Goal
Doelpunt van Gohi Bi Cyriac (Onbekend Onbekend)
De ingevallen Grozav is bij zijn eerste actie meteen gevaarlijk. De Roemeen knalt op Kawashima, Cyriac duwt op de rebound zijn derde van de avond binnen.
81
Dame Fortuna staat niet aan de kant van de Pallieters. Kovacs mag een strafschop nemen na een fout van Mangala, maar Blazic houdt zijn netten proper.
85
Kawashima voorkomt nog erger en houdt Carcela en Grozav van de 8-0.
89
Nong kan nog een achtste doelpunt maken, maar mist zijn schot.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.