Datum: 05/12/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Westerlo (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Club Brugge neemt het vanavond op tegen KVC Westerlo. Beide teams totaliseren 24 punten. Club leverde tegen PAOK geen goede prestatie af, maar behaalde in extremis wel een punt dankzij het eerste doelpunt van Stefan Scepovic. De geplaagde Adrie Koster moet het stellen zonder de geblesseerde Junior Diaz en de geschorsten Peter Van Der Heyden en Maxime Lestienne. Ronald Vargas is wel fit bevonden. Ook Jan Ceulemans heeft zorgen, want hij mist Clerbois, De Petter, Liliu, Molenberghs, Ruiz en Van Hout. De wedstrijd is in handen van Sebastien Delferiere die deze middag het veld van Jan Breydel goedkeurde.
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Hoefkens Carl, Blondel Jonathan, Van Gijseghem Daan, Camozzato Marcos, Geraerts Karel, Dirar Nabil, Odjidja-Ofoe Vadis, Perisic Ivan, Vargas Ronald, Akpala Joseph.
Westerlo: De Winter Yves, Delen Jef, Mravac Adnan, Vanaudenaerde Günther, Corstjens Wouter, Farssi Rachid, Iakovenko Oleksandr, Bruls Christian, Annab Lens, Dekelver Dieter, Henrique Paulo.
1
De wedstrijd is begonnen.
5
Club is niet echt als een wervelwind aan de match begonnen. Brüls jaagt door op Stijnen die de bal over de lijn moet werken.
8

Goal
Doelpunt van Dieter Dekelver (Onbekend Onbekend)
Nu mag Stijnen zich wel omdraaien. Iakovenko zet voor naar de strafschopstip, waar Dekelver de bal aanneemt en in de draai over de Clubgoalie binnentrapt.
12
Dirar gaat op rechts mooi voorbij zijn man en speelt Vargas aan. De Venezolaan trapt echter pal op Akpala. In de herneming vindt ook Blondel de Nigeriaan op zijn weg, die bovendien nog eens buitenspel staat.
14
Delen torpedeert Vargas en mag blij zijn dat hij geen geel krijgt. De Venezolaan trapt zelf de vrijschop, maar die gaat over iedereen heen.
16
Boegeroep weerklinkt in Jan Breydel. Hoefkens speelt iets te kort terug op Stijnen die nog net op tijd de bal uit de voeten van Henrique. Dekelver kan daarna goed de tackle van de Clubdoelman ontwijken, maar moet daarvoor richting zijlijn lopen en levert dan een zwakke voorzet af.
18

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Nabil Dirar )
Dirar mag het lijntje afgaan en presenteert Perisic simpel de gelijkmaker. Een doelpunt dat net op tijd komt voor blauw-zwart, want Westerlo zorgde constant voor gevaar in de Brugse achterhoede.
21

Goal
Doelpunt van Vadis Odjidja (Onbekend Onbekend)
Vadis gaat mooi langs twee man en trapt van ruim buiten de zestien de bal perfect in de linkerbenedenhoek. De Winter kan er nog bij met de hand, maar de bal gaat toch over de lijn.
28

Goal
Doelpunt van Dieter Dekelver (Oleksandr Iakovenko)
Dekelver maakt zijn tweede van de avond en brengt de bordjes weer in evenwicht. Iakovenko wil eigenlijk Henrique aanspelen, maar die mist zijn controle. De bal komt achter de rug van Hoefkens in de voeten van Dekelver terecht die scoort.
30

Goal
Doelpunt van Lens Annab (Paulo Henrique)
Na een hakje van Henrique snijdt Anab door de wankele Clubdefensie en de Westerlospeler geeft Stijnen weer het nakijken.
33
Bijna stond het weer gelijk. Hoefkens kopt een hoekschop tegen de lat.
36
De toeschouwers hebben al serieus waar voor hun geld gekregen, al vrezen we dat de Clubaanhang daar anders tegen aankijkt. Blauw-zwart staat nog maar eens op achterstand en moest op een halfuur tijd al drie doelpunten incasseren.
39

Goal
Doelpunt van Nabil Dirar (Vadis Odjidja)
Het doelpuntenfestival zet zich gewoon voort. Vadis tikt de Westelse verdediging uit en speelt de vrijstaande Dirar op rechts aan. De ex-speler van Westerlo trapt met een hard schot de gelijkmaker tegen de touwen.
42
 Gele kaart voor Marcos Camozzato
Marcos trapt de bal nog weg na een fout op Brüls en kijkt tegen geel aan.
44
Westerlo komt er nog eens goed uit langs Henrique. De technisch vaardige bezoeker laat de bal aan Farssi die Stijnen met een lobbal probeert te verschalken. Het leer gaat echter over het doel.


Scheidsrechter
Rust
Na een knotsgekke eerste helft gaan we rusten met een 3-3-tussenstand. Westerlo klom snel op voorsprong, Club zette de scheve situatie recht, maar nog voor het halfuur gaf Westerlo de thuisploeg een koekje van eigen deeg. Vijf minuten voor de pauze trapte Dirar de bordjes weer in evenwicht. Benieuwd of we na de pauze evenveel spektakel te zien krijgen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Akpala gaat zijn kans, maar besluit te zwak in de handen van De Winter.
46
Vierde official Alexandre Boucaut moet een van de lijnrechters vervangen die geblesseerd is.
46
Club brengt de bal opnieuw aan het rollen.
46
Vervangen Marcos Camozzato
Ingevallen Ryan Donk


48
Vargas speelt Perisic aan, maar Geraerts, die buitenspel staat, beroert de bal. De lijnrechter vlagt de actie terecht af. Perisic reageert geïrriteerd op Geraerts.
50
Paulo Henrique gaat ervandoor, maar Van Gijseghem heeft nog een ultieme tackle in huis.
53
Paulo Henrique gaat neer na een hardbevochten duel met Hoefkens. De Braziliaan moet even naar de kant om verzorgd te worden.
55
Dirar trapt de bal tegen de hand van Corstjens en Delferière legt de bal aan de hoek van de zestien. Vargas maakt zich klaar.
56
Oh la la, Akpala scoort ei zo na de 4-3, maar de deklat staat in de weg. In de herneming kopt Hoefkens richting doel en nu is het Henrique die ontzet op de lijn. De assistent heeft bovendien buitenspel gesignaleerd bij die poging van Hoefkens.
59
Man man man, wat heeft Akpala nog meer nodig. De Nigeriaan verschijnt alleen voor De Winter, maar trapt op de Westelse doelman.
61
Ongelofelijk! Voor de tweede keer in evenveel minuten mag Akpala alleen op de Westerlodoelman afgaan, dit keer schuift hij het leer naast de kooi. Club had allang op 4-3 moeten staan.
62
Nu omspeelt Akpala De Winter wel en scoort, maar ref Delferière heeft al voor buitenspel gefloten. De Clubspits mag blij zijn dat hij geen geel krijgt omdat hij de bal nog beroerde na het fluitsignaal. Lukaku vloog er tegen G. Beerschot voor minder af van Delferière.
63
Club blijft komen. Nu trapt Geraerts een bal niet zo ver naast het bezoekende doel.
64
En weer een gemiste kans voor blauw-zwart. Dit keer is het Vargas die de bal richting Brugse spionkop pegelt.
66
Vervangen Oleksandr Iakovenko
Ingevallen Jens Cools

Ceulemans ziet dat zijn ploeg het verdedigend moeilijk heeft en brengt met Cools een extra verdediger op het veld.
70
En daar vliegt er weer één naast. Dit keer is het Perisic die een voorzet van Vargas niet tussen de palen krijgt. Hoe lang kan Westerlo nog standhouden?
73
 Gele kaart voor Paulo Henrique
Delferière toont zijn inconsequentie, want Henrique krijgt wel geel voor het wegtrappen van de bal.
74

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Ryan Donk)
Daar staat dan eindelijk toch de 4-3 op het bord. Perisic neemt een voorzet van Donk mooi in één tijd op de slof en De Winter is eraan voor de moeite.
76
Akpala lukt bijna zijn doelpuntje. De Winter tikt het schot van de Nigeriaan in hoekschop. Meteen het laatste wapenfeit van de Brugse spits.
77
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Dorge Kouemaha


81
Vervangen Lens Annab
Ingevallen Elrio Van Heerden

Met Van Heerden en Chavez komen er twee ex-Clubspelers in de ploeg bij de Kempenaren.
81
Vervangen Dieter Dekelver
Ingevallen Daniël Chavez


85
Nog iets meer dan vijf minuten. Club heeft de voet een beetje van het gaspedaal gehaald. Kan Westerlo net als op Gent opnieuw gelijkmaken?
86
Westerlo steekt toch nog eens de neus aan het venster. Cools gaat zijn kans van ver, maar Stijnen haalt het leer uit de lucht.
89
 Gele kaart voor Jonathan Blondel
Blondel maakt een oertreding op een domme plaats, gaat in discussie met de assistent en krijgt geel. Van op die positie kreeg Club dit seizoen al meer dan eens een doelpunt binnen.
90
Vervangen Ronald Vargas
Ingevallen Jeroen Simaeys


90
Dit keer loopt het goed af voor Club. Bij de vrijschop van Farssi loopt een bezoeker in buitenspel.
90
Oh la la, Henrique scoort de gelijkmaker na een voorzet van Chavez, maar assistent Boucout keurt het doelpunt af omdat de Braziliaan buitenspel staat op het moment van de voorzet. Club ontsnapt aan nieuw duur puntenverlies.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.