Datum: 03/12/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - Standard (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De muziek op Daknam laat niets aan de verbeelding over. "Sporting Sporting, onze ploeg wordt kampioen. Sporting Sporting, wij worden kampioen." Zo'n lied hebben we hier vorig jaar nooit gehoord. "Het kan verkeren", zei Bredero.
00:00
Het veld ziet er behoorlijk uit. De lijnen zijn voor alle zekerheid in het rood gekalkt. Ondertussen doen de Sint en zijn Pieten hun intrede in het killige Daknamstadion.

Vooraf
Welkom in het Daknamstadion voor de topper tussen Lokeren en Standard. Beide teams volgen in het kielzog van leider Anderlecht, Genk en Gent. Vanavond strijden ze om de derde plaats. Peter Maes kan nog steeds niet rekenen op de geblesseerden Barry Boubacar Copa en Sepp De Roover. Dominique D'Onofrio heeft meer zorgen. De T1 van de Rouches moet het stellen zonder Sinan Bolat, Mémé Tchité, Franck Berrier, Réginal Goreux, Tom De Mul, Ghéorghe-Teodor Grozav en Alen Pamic. Victor Ramos keert terug uit schorsing. De wedstrijd is in handen van Laurent Colemonts.
Opstellingen
Lokeren: Lazic Jugoslav, Taravel Jérémy, Maric Mijat, Tiko Tshilola Tshinyama, Overmeire Killian, Persoons Koen, De Ceulaer Benjamin, Mokulu Tembe Benjamin, Tshimanga Katuku, De Pauw Nill, Leko Ivan.
Standard: Blazic Srdan, Opare Daniel, Ciman Laurent, Defour Steven, Pieroni Luigi, Carcela-Gonzalez Mehdi, Pocognoli Sebastien, Mangala Eliaquim, Witsel Axel, Cyriac Gohi Bi, Leye Mbaye.
1
Standard brengt de bal aan het rollen. De achttiende speeldag is op gang getrapt.
4
De eerste glijpartij van de match is een feit. Carcela gaat onderuit wanneer hij een afvallende bal in één tijd op doel wil trappen. Hoongelach van het Lokerse publiek is zijn deel.
6
Het eerste schot op doel komt van Lokeren. Leko legt af voor De Ceulaer die kaatst op Mokulu. De pegel van de bonkige spits gaat hoog over.
10
De thuisploeg eist meer de bal op. Mokulu speelt De Ceulaer aan in de zestien, maar de Limburger glijdt uit op het moment dat hij wil draaien.
10
Mokulu neemt een voorzet van op rechts goed aan, draait naar zijn rechtervoet en drukt af. Blazic kan simpel pakken.
12
Oh la la, Lokeren ontsnapt aan een achterstand. Na een knappe combinatie tussen Defour en Cyriac kapt de Ivoriaan zich goed vrij en verschijnt alleen voor Lazic. De Standardspits knalt de wenkende kans op de dwarsligger.
14
Standard krijgt een vrijschop aan de rand van de zestien. Een mooi plek om de score te openen.
15
Het vizier van Defour staat nog niet op scherp. De captain van Standard trapt de vrijschop over het Lokerendoel.
19

Goal
Doelpunt van Benjamin De Ceulaer (Nill De Pauw)
Tiko wil het leer in één tijd op de slof nemen, maar glijdt uit en kraakt zijn schot. De bal komt op gelukkige wijze in de voeten van De Pauw en die schotelt de vrijstaande De Ceulaer simpel de openingstreffer voor.
23
Colemonts legt het spel stil omdat een assistent al voor de tweede keer zijn beklag doet over sneeuwballen/ijsblokken die naar hem geworpen worden. De stadionomroeper laat weten dat de ref de wedstrijd annuleert als er nog één ijsblok naar de assistent gesmeten wordt. Die wordt op een "schriemmoile" getrakteerd door de thuisaanhang.
25
Cyriac gaat neer in de zestien na een duel met Tshimanga. Colemonts laat doorspelen.
26
Bij de daaropvolgende tegenaanval van Lokeren gaat De Ceulaer tegen de koude vlakte in een duel met Mangala. Weer ziet de ref er geen graten in.
27
Leko stuurt Mokulu diep in de rug van de bezoekende defensie, maar de spits kan de bal niet meenemen. Anders was hij in een kansrijke positie tegenover Lazic gekomen.
33
Standard probeert de bakens te verzetten, maar stuit op een sterk Lokers blok.
38
Dan toch eens een schot van Standard richting thuisdoel. Witsel trapt hoog over.
42
De Luikenaars krijgen maar geen lijn in hun aanvallen. Lokeren speelt in een zetel en vangt de bezoekers goed op aan de eigen zestien. De Luikse aanhang laat het niet aan zijn hart komen. Er wordt gezongen en gesprongen, al kan dat ook zijn om de koude voeten te verwarmen.
44
 Gele kaart voor Ivan Leko
Colemonts vindt dat Leko tijd rekt bij een vrijschop en toont hem geel.


Scheidsrechter
Rust
Lokeren trekt met een krappe voorsprong de rust in en dat is op basis van het geleverde spel verdiend. Veel kansen vielen er niet te noteren. Cyriac viseerde eerst nog wel de lat, maar het was De Ceulaer die de score opende. Nadien speelden de Waaslanders in een zetel. De Rouches geraakten niet door de muur van de thuisploeg en zullen na de pauze uit een ander vaatje moeten tappen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn vertrokken voor de tweede helft. Lokeren heeft de bal weer in het spel gebracht.
48
Geharrewar voor het Lokerse doel na een hoekschop. Uiteindelijk gaat de bal via het hoofd van Leye over de achterlijn. De Standardspits ligt wel even groggy op de grond.
53
Leko speelt Tiko vrij op rechts. De Lokerse back gaat mooi voorbij zijn belager en vindt De Ceulaer. De pocketspits trapt in één tijd over de kooi van Blazic.
56
Op voorzet van Leko komt Persoons een paar centimeter te kort om de bal goed naar doel te kunnen koppen.
60
Vervangen Luigi Pieroni
Ingevallen Aloys Nong

D'Onofrio verlost schaatser Pieroni uit zijn lijden.
61
De Ceulaer is Pocognoli te snel af en speelt Tiko aan in het centrum. Pocognoli is echter snel teruggekeerd en tackelt de bal uit zijn voeten.
64
Op voorzet van Defour kunnen noch Cyriac noch Nong bij de bal. Hier zat meer in voor Standard.
67
Tshimanga loopt Leye in de rug aan de rand van het strafschopgebied en Standard mag zich opmaken voor een vrijschop.
68
Carcela borstelt de bal mooi over de Lokerse muur, maar Lazic staat pal en bokst het leer weg.
69
Plots komt er vuur in het Luikse spel. Witsel en Cyriac krijgen het leer niet tussen de palen.
70
De Standaraanhang lanceert een bommetje op het veld, maar treft daarmee Carcela. Weer legt Colemonts het spel stil om via de stadionomroeper de bezoekende fans op hun plichten te wijzen.
75
Oh la la, wat een kans voor De Pauw. De middenvelder verschijnt alleen voor Blazic, maar talmt te lang en ziet plots twee verdedigers voor zijn voeten. Dit had de 2-0 moeten zijn.
80

Goal
Doelpunt van Benjamin De Ceulaer (Ivan Leko)
De Ceulaer lukt zijn tweede van de avond. De Limburger is goed gevolgd nadat een bezoeker de bal met de hand van de lijn veegt. Bij Standard willen ze dat Colemonts de bal op de stip legt, maar daar wil de ref niets van weten.
80
Vervangen Mbaye Leye
Ingevallen Eric Bokanga


81
 Gele kaart voor Steven Defour

85
Vervangen Benjamin De Ceulaer
Ingevallen Donovan Deekman


89
Vervangen Nill De Pauw
Ingevallen Julien Bailleul


90

Goal
Doelpunt van Mehdi Carcela (Axel Witsel)
Witsel vindt een gaatje in de Lokerse defensie en laat Carcela de eerredder aantekenen. Veel zoden brengt dit niet aan de dijk.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.